Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για την επίθεση στη Μονή Πετράκη

Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για την επίθεση στη Μονή Πετράκη

Η πρωτοφανής αυτή επίθεση, κάνει το γύρο του κόσμου, με τα μεγαλύτερα διεθνή ΜΜΕ να κάνουν εκτενείς αναφορές

Τον γύρο του κόσμου κάνει η πρωτοφανής επίθεση με βιτριόλι κατά μητροπολιτών στη Μονή Πετράκη, το βράδυ της Πέμπτης, από ιερέα, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη το Συνοδικό Δικαστήριο που θα αποφάσιζε την αποπομπή του.

Επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη: Το γύρο του κόσμου κάνει το περιστατικό

Η πρωτοφανής αυτή επίθεση, κάνει το γύρο του κόσμου, με τα μεγαλύτερα διεθνή ΜΜΕ όπως το BBC, ο Guardian, η Deutsche Welle, το πρακτορείο Reuters, να κάνουν εκτενείς αναφορές.

 
Το δημοσίευμα του BBC για την επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη

 

Το δημοσίευμα του Guardian για την επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη

 

 

Το δημοσίευμα του Reuters για την επίθεση με βιτριόλι στη Μονή ΠετράκηΤο δημοσίευμα του Ruptly για την επίθεση με βιτριόλι στη Μονή ΠετράκηΤο δημοσίευμα της Deutsche Welle για την επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη

 

Το δημοσίευμα της Mirror για την επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη

Το προφίλ του δράστη

Ο δράστης, που ανήκει στη Μητρόπολη Βεροίας και έχει κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών το 2018, όταν κατάλαβε ότι το Συνοδικό Δικαστήριο είχε λάβει απόφαση να τον καθαιρέσει, έβγαλε από ένα σάκο που είχε μαζί του δύο μπουκάλια με καυστικό υγρό και άρχισε να το ρίχνει στους μητροπολίτες που ήταν στην αίθουσα, με αποτέλεσμα να τους προκαλέσει εγκαύματα. Από την επίθεση τραυματίστηκε και ο αστυνομικός που ήταν έξω από την αίθουσα και έσπευσε να βοηθήσει τους Μητροπολίτες.

Ο δράστης που οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών αρχικά δεν έλεγε λέξη στους αστυνομικούς, ενώ λίγο αργότερα τους είπε: «Τους έριξα το υγρό γιατί με καθαίρεσαν», ενώ όπως υποστήριξε στη συνέχεια αγόρασε το καυστικό υγρό από το διαδίκτυο.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται με οφθαλμολογικά προβλήματα οι Μητροπολίτες Κηφισιάς, Γουμένισσας, Κονίτσης και Κασσανδρείας στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς», ενώ οι Μητροπολίτες Γλυφάδας και Ζακύνθου έλαβαν εξιτήριο από το ΚΑΤ όπου παραμένει μόνο ο Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων στην Πλαστική Χειρουργική, χωρίς να κρίνεται ανησυχητική η κατάστασή της υγείας του. Εξιτήριο έλαβε και ο Μητροπολίτης Άρτας Καλλίνικος.

 

Δείτε επίσης:

Πέρυσι έβριζε, φέτος ... πέταξε βιτριόλι! - Ο π.Σεβαστιανός Σωμαράκης για την επίθεση

«Έτσι μας είχε επιτεθεί το 2015 ο ιερέας που έριξε το καυστικό υγρό στους μητροπολίτες»

 

Πηγή: ethnos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ