Τηλεκπαίδευση: Το 97,6% των μαθητών παρακολούθησε διαδικτυακά τα μαθήματα

Τηλεκπαίδευση: Το 97,6% των μαθητών παρακολούθησε διαδικτυακά τα μαθήματα

Η τηλεκπαίδευση στις πληγείσες περιοχές αναμένεται να συνεχισθεί και αύριο, καθώς οι δήμοι δεν φάινεται να έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες διάνοιξης όλων των δρόμων

Καθολική είναι η συμμετοχή στην τηλεκπαίδευση, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας.

Ποσοστό της τάξης του 97,6% μπήκε και παρακολούθησε μαθήματα μέσω τηλεκπαίδευσης, πριν από τις 9 το πρωί. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία λειτουργούσαν έως τις 9 π.μ. 31.140 τάξεις. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η τηλεκπαίδευση στις πληγείσες περιοχές αναμένεται να συνεχισθεί και αύριο, καθώς οι δήμοι δεν φάινεται να έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες διάνοιξης όλων δρόμων.

Εξάλλου με χθεσινό έγγραφο του υπουργείου αναφέρεται ότι« την Πέμπτη, και Παρασκευή, , σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την αποκατάσταση της εύρυθμης κυκλοφορίας και της λειτουργίας των σχολείων. Στις λοιπές περιοχές τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.

Το υπουργείο υπογραμμίζει ότι εκπαιδευτικοί και μαθητές αξιοποιούν το πολύτιμο εργαλείο της τηλεκπαίδευσης και διατηρούν ενεργή την εκπαιδευτική διαδικασία, παρά τις δύσκολες συνθήκες.

Επίσης σήμερα Πέμπτη 27 και αύριο Παρασκευή 28 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν κλειστοί οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών και ατόμων με αναπηρία και τα κέντρα διημέρευσης – ημερήσιας Φροντίδας.

 

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ