Τραγωδία στις Σέρρες: Ανοίγει τη Δευτέρα το σχολείο

Newsroom
Newsroom

Παρών ψυχολόγος σε κάθε τάξη

Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, μια εβδομάδα μετά την έκρηξη που στοίχισε τη ζωή 11χρονου μαθητή, το 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών πρόκειται να επαναλειτουργήσει.

 

Από το πρωί της Παρασκευής οι Tεχνικές Yπηρεσίες του Δήμου Σερρών τοποθετούν κλιματιστικά σε κάθε αίθουσα, ώστε να υπάρχει κάποια προσωρινή θέρμανση.

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων θα είναι παρών σε κάθε τάξη ψυχολόγος, που θα παρέχει ψυχολογική στήριξη στους μαθητές και το προσωπικό του σχολείου. Παράλληλα, το ΤΕΙ Σερρών και όλα τα σχολεία της περιοχής διοργανώνουν σήμερα συγκέντρωσή με σύνθημα «ασφαλή σχολεία».

«Παραδειγματική τιμωρία» των υπευθύνων ζητούν οι γονείς του 11χρονου

Χθες οι γονείς του 11χρονου σε δηλώσεις τους μέσω των δικηγόρων τους έκαναν λόγο για εγκληματικές αμέλειες και ζήτησαν την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων. 

«Η παροιμιώδης ανευθυνότητα των “υπευθύνων” του σχολείου, όλων των εμπλεκομένων παραγόντων του Δήμου Σερρών αλλά και όσων με εγκληματική αμέλεια εκτελούσαν εργασίες σε ώρα λειτουργίας του σχολείου για ένα προβληματικό δημόσιο έργο, είχε σαν αποτέλεσμα το τραγικό συμβάν της απώλειας της ζωής του παιδιού μας, Βασίλειου – Μάξιμου. Η οικογένειά του με βαθειά οδύνη ζητάμε την πλήρη δικαίωση της μνήμης του και την άμεση παραδειγματική τιμωρία όλων ανεξαιρέτως των υπευθύνων» ανέφεραν.

 

Πηγή: ethnos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ