Τρεις νεκροί από την έκρηξη στο εργοστάσιο δυναμίτιδας

Ένας φύλακας του συγκροτήματος έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο τραυματισμένος και σε κατάσταση σοκ αλλά η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία. 

Νεκροί εντοπίστηκαν οι τρεις αγνοούμενοι λίγες ώρες μετά την ισχυρή έκρηξη στο εργοστάσιο δυναμίτιδας της ΕΛΤΕΚ στην περιοχή της Ιτέας στα Γρεβενά. Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν τις 9 το πρωί και ισοπέδωσε εντελώς την μονάδα. Ένας φύλακας του συγκροτήματος έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο τραυματισμένος και σε κατάσταση σοκ αλλά η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία. 

Η έκρηξη,  έγινε στη μονάδα παραγωγής, ενώ από το συνολικό συγκρότημα έχει καταστραφεί ένα κτίριο και στο σημείο υπάρχουν πυκνοί καπνοί. Σύμφωνα με τη διοικήτρια του νοσοκομείου Γρεβενών Ευτυχία Καπάτου που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κατάσταση υγείας του φύλακα δεν εμπνέει ανησυχία ενώ του έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες.


grevena1grevena2grevena3grevena4

Για λόγους ασφαλείας η πρόσβαση στον χώρο έχει αποκλειστεί. Ο κ.Δημήτρης Παλέγκας κάτοικος της Ιτέας Γρεβενών ανάφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι «η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή και νιώσαμε τη γη και τα σπίτια μας να ταρακουνιούνται όπως στον σεισμό του 1995...». Μίλησε για ένα τεράστιο σύννεφο καπνού που υψώθηκε εκατοντάδες μέτρα πάνω από το έδαφος κι ότι τα γύρω χωράφια σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων από την περίφραξη του εργοστασίου έχουν γεμίσει με κομμάτια από μπετόν και σίδερα που προέρχονται τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

 

Δείτε επίσης:

Γρεβενά: Αγωνία για τους αγνοούμενους - Ισοπεδώθηκε τμήμα των εγκαταστάσεων του εργοστασίου

Πηγή: ethnos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ