ΕΛΛAΔΑ

Τροχαίο στον Πολύμυλο Κοζάνης: Κακουργηματική δίωξη στον οδηγό του φορτηγού

troxaio-kozani
Photo Credits: @ertnews.gr

Συνοδεία περιπολικών οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Κοζάνης λίγο μετά τις 6 το απόγευμα ο 38χρονος οδηγός του φορτηγού που ενεπλάκη στο θανατηφόρο τροχαίο το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης.

Ο 38χρονος Ουκρανός, είχε τεθεί υπό κράτηση στη Βέροια και σύμφωνα με την δικογραφία τού ασκήθηκε ποινική δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση με αποτέλεσμα την πρόκληση θανατηφόρου τροχαίου, το οποίο είναι κακούργημα, για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και πρόκληση κατά συρροή σωματικών βλαβών. Ο οδηγός παραπέμφθηκε στον ανακριτή για να απολογηθεί.

Νωρίτερα ο 34χρονος οδηγός του πρώτου αυτοκινήτου που ενεπλάκη στο δυστύχημα, ο οποίος είχε τραυματιστεί πήρε εξιτήριο από το Μαμάτσειο Νοσοκομείο. Εξιτήριο πήρε και η 25χρονη υπάλληλος των διοδίων, η οποία τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι. Ο οδηγός υποστήριξε ότι δεν είδε τα αυτοκίνητα λόγω της ομίχλης. «Για κάποια λεπτά ίσως ακινητοποιήθηκαν τα 2 οχήματα μπροστά στην είσοδο του e-pass το φορτηγό δεν τους είδε είχε αναπτύξει πιθανό και ταχύτητα πολλές φορές νομίζουν ότι θα ανοίξει η μπάρα», υπογράμμισε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου. «Το φορτηγό καιγόταν μπροστά από τα διόδια και δεν βλέπαμε τι καιγόταν. Ακούγαμε κρότους, εκρήξεις και λέγαμε τι είναι;», είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Νεκροί από το τροχαίο δυστύχημα είναι ένα ζευγάρι ηλικιωμένων, μόνιμοι κάτοικοι Ελβετίας που φέρεται να είχαν έρθει στην Ελλάδα για τις ημέρες του Πάσχα. Το ζευγάρι που απανθρακώθηκε καταγόταν από χωριά του δήμου Σερβίων.Ο 73χρονος οδηγός είχε καταγωγή από τα Καμβούνια, ενώ η 68χρονη σύζυγός του από το Λιβαδερό.

 

Η προανάκριση των Αρχών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και στο πλαίσιο της διερεύνησης των συνθηκών του δυστυχήματος επιχειρείται να ανακτηθεί, από το σύστημα καταγραφής, το βιντεοληπτικό υλικό από τις κατεστραμμένες, λόγω της φωτιάς, κάμερες ασφαλείας των διοδίων.

Πηγή: dnews

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση