Τσούνης: Εργαζόμαστε σκληρά για να επιστρέψουν όλοι οι Ουκρανοί στην πατρίδα τους

Newsroom
Newsroom

Εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη για την ημέρα ανεξαρτησίας της Ουκρανίας.

Παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Γιώργου Τσούνη, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη για την ημέρα ανεξαρτησίας της Ουκρανίας. 

«Είναι πολύ συγκινητική στιγμή για μένα. Για δυο εβδομάδες τα παιδιά από την Ουκρανία είχαν τη δυνατότητα να φιλοξενηθούν στη Χαλκιδική μακριά από τους βομβαρδισμούς για να περάσουν όμορφα στην Ελλάδα. Είδα τον πόνο στα πρόσωπα των παιδιών», τόνισε ο κ. Τσούνης, μιλώντας στις Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου, που φωταγωγήθηκαν με τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας. 

«Όλοι οι Έλληνες και όλοι οι Αμερικανοί είμαστε στο πλάι τους, τους αγαπάμε και εργαζόμαστε σκληρά για να επιστρέψουν όλοι οι Ουκρανοί στην πατρίδα τους που θα είναι ελεύθερη και ανεξάρτητη», πρόσθεσε.  

Νωρίτερα, στην πλατεία Αριστοτέλους Ουκρανοί που ζουν στη Θεσσαλονίκη,  αφού τραγούδησαν συγκινημένοι τον εθνικό τους ύμνο, κυμάτισαν στα χέρια τους τη μεγαλύτερη ουκρανική σημαία, εμβαδού 100 τμ, ύψωσαν τις φωνές τους και με αυτό τον τρόπο δήλωσαν πως συμπαραστέκονται στους συμπατριώτες τους που παραμένουν στην Ουκρανία, ενώ μαίνεται ο πόλεμος. 

Ο γενικός πρόξενος της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη Βαντίμ Σάμπλουκ, επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Το 1991 η Ουκρανία έγινε ανεξάρτητη χώρα και σήμερα εμείς όλοι γιορτάζουμε την ανεξαρτησία της χώρας μας και ελπίζουμε μέσα από την καρδιά μας η Ουκρανία να παραμείνει ανεξάρτητη».   
Αναφερόμενος στη φιλοξενία που προσέφεραν οι Έλληνες στους Ουκρανούς, σημείωσε πως, «με την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, η Ελλάδα προσέφερε προσωρινή προστασία σε όλους τους Ουκρανούς που ήθελαν να έρθουν στην Ελλάδα. Είμαι σίγουρος πως όλοι οι Ουκρανοί που μένουν εδώ είναι πραγματικά ευτυχισμένοι». 

«Νωρίς το πρωί πραγματοποιήσαμε μαραθώνιο δρόμο στην παραλία της Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους απολαύσαμε την ουκρανική χορωδία και στη συνέχεια κρατήσαμε στα χέρια μας τη μεγαλύτερη ουκρανική σημαία που υπάρχει 100τμ», υπογράμμισε η αντιπρόεδρος της Ουκρανοελληνικής πρωτοβουλίας Αλίνα Γκλάντκιχ.

Η ίδια τόνισε πως, «32 χρόνια πριν η Ουκρανία έγινε ελεύθερη, ανεξάρτητη και εμείς σήμερα μαζευόμαστε για να μας βλέπουν κι εδώ στην Ελλάδα και να δείξουμε στον κόσμο ότι είμαστε όλοι ενωμένοι». 


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ