Τζανάκης: Στο 40% οι πλήρως εμβολιασμένοι στα μέσα Ιουνίου

Τζανάκης: Στο 40% οι πλήρως εμβολιασμένοι στα μέσα Ιουνίου

“Νιώθω μια ανακούφιση και μια ελευθερία αλλά προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου ότι δεν τελείωσε τίποτα” είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης

Tην ικανοποίηση του για τους ρυθμούς με τους οποίους συνεχίζονται οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα, εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης, εκτιμώντας ότι στα μέσα Ιουνίου οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες θα φθάνουν το 40%.

“Νιώθω μια ανακούφιση και μια ελευθερία αλλά προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου ότι δεν τελείωσε τίποτα” είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1, σχετικά με τα νέα μέτρα χαλάρωσης του lockdown που εφαρμόστηκαν σήμερα Παρασκευή. “Θα πρέπει να λειτουργήσουμε συγκεκριμένα, με εγρήγορση. Είμαι της γνώμης ότι αν ακολουθήσουμε τους κανόνες, όλα θα πάνε καλά” πρόσθεσε.

Ο κ. Τζανάκης σημείωσε ότι η πανδημία παρουσιάζει μια τάση αποκλιμάκωσης. “Αυτό είναι εμφανές στους δείκτες των εισαγωγών στα νοσοκομεία, αλλά και στους αριθμούς των διασωληνωμένων” τόνισε.

Εκτίμησε δε ότι η πορεία των εμβολιασμών είναι ικανοποιητική και έτσι μέχρι τα μέσα Ιουνίου μπορούμε να φθάσουμε σε έναν αριθμό 35 – 40% πλήρως εμβολιασμένων πολιτών.

“Είναι τραγικό στην Ελλάδα να έχουμε εμβολιαστική κάλυψη 30% κάτω σε σχέση με τη Βρετανία στους ηλικιωμένους. Η πολιτεία θα πρέπει να προσφέρει εμβολιαστική κάλυψη σε ανθρώπους που αδυνατούν να πάνε σε εμβολιαστικά κέντρα” κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Άρση περιοριστικών μέτρων - Τι αλλάζει από σήμερα

115 ασθενείς με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Κρήτης

Μ.Παγώνη: Θα είμαστε ασφαλείς το καλοκαίρι γιατί θα προσέξουμε

Πηγή: tanea.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ