"Ξαναχτύπησαν" οι απατεώνες του διαδικτύου - Θύμα τους και πολύ γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας

"Ξαναχτύπησαν" οι απατεώνες του διαδικτύου - Θύμα τους και πολύ γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας

Σε τράπεζες του εξωτερικού "βρέθηκαν" τα χρήματα!

Τέσσερις απάτες μέσα σε λίγες ώρες στην Πάτρα.

Στις τρεις περιπτώσεις, οι απατεώνες εφάρμοσαν το κόλπο με τους δήθεν τεχνικούς υπολογιστών μεγάλης και γνωστής εταιρίας. Με αυτό τον τρόπο, έπεισαν τους ανυποψίαστους χρήστες του υπολογιστή, να μοιραστούν μαζί τους κωδικούς πρόσβασης σε προσωπικούς λογαριασμούς. Αποτέλεσμα, ήταν, να αφαιρεθούν 6.000, 4.000 και 10.500 ευρώ αντίστοιχα.

Η τέταρτη περίπτωση, αφορά απάτη εις βάρος πολύ γνωστού επιχειρηματία στην Πάτρα, ο οποίος διατηρεί και μια επιχείρηση στο εξωτερικό.  

Οι δράστες, εφάρμοσαν τη μέθοδο της "αλλαγής στοιχείων" για τις τραπεζικές συναλλαγές και κατάφεραν μέσω παραπλανητικού ηλεκτρονικού ταχυδρομίου, να του αφαιρέσουν 12.000 ευρώ.

Όλες οι μέθοδοι είναι πλέον γνωστές και στις Αστυνομικές Αρχές, οι οποίες έχουν εκδόσει οδηγίες προς τους πολίτες, συνιστώντας τους την προσοχή σε ότι αφορά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κρούσματα στη δυτική Ελλάδα, ήταν απανωντά πριν από μία εβδομάδα περίπου ενώ η "λεία" των δραστών φαίνεται να ξεπερνούσε τις 50.000 ευρώ! 

Μετά από ένα μικρό διάστημα ... "παύσης", φαίνεται ότι οι απατεώνες "ξαναχτυπούν" και αυτή τη φορά με μεγάλα ποσά και θύματα ακόμα και γνωστούς επιχειρηματίες. 

Σε ότι αφορά τις τρεις πρώτες περιπτώσεις, τα χρήματα από τις απάτες, εντοπίστηκαν σε τράπεζες του Κοσσόβου και της Γεωργίας. 

Πηγή: tempo24.news

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ