Υπ. Υγείας σε Τσίπρα: Τα μονοκλωνικά αντισώματα δεν περιλαμβάνονται στις επίσημες θεραπευτικές συστάσεις του ΠΟΥ

Υπ. Υγείας σε Τσίπρα: Τα μονοκλωνικά αντισώματα δεν περιλαμβάνονται στις επίσημες θεραπευτικές συστάσεις του ΠΟΥ

"Η πανδημία δεν προσφέρεται για αντιπολιτευτικά πυροτεχνήματα", τονίζει το Υπουργείο

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του υπουργείου Υγείας και του Αλέξη Τσίπρα για τις θεραπευτικές μεθόδους που ακολουθούνται στην αντιμετώπιση του κορωνοιού.

Το γραφείο Τύπου του υπουργείου Υγείας, σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης "ανακάλυψε τη θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα, που τάχα δεν χρησιμοποιούμε στη μάχη κατά του κορονοϊού".

Όπως σημειώνει το Υπουργείο, η θεραπεία αυτή δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες θεραπευτικές συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ούτε έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.  

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: 

"Κατά την προσφιλή και ατελέσφορη αντιπολιτευτική τακτική του, ο ΣΥΡΙΖΑ για μία ακόμη φορά αποπροσανατολίζει και εμπαίζει τους πολίτες σχετικά με την πανδημία COVID-19.  

Μετά το 'εμπόριο ελπίδας' με ένα 'εμβόλιο που δεν έχει ανακαλυφθεί', τις προφητείες για αποτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος και το 'ξεστοκάρισμα' των εμβολίων, ο κ. Τσίπρας τώρα ανακάλυψε τη θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα, που τάχα δεν χρησιμοποιούμε στη μάχη κατά του κορονοϊού. Τον ενημερώνουμε ότι η θεραπεία αυτή δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες θεραπευτικές συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ούτε έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.  

Για μία ακόμη φορά, τονίζουμε ότι η πανδημία δεν προσφέρεται ούτε για μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις, ούτε για αντιπολιτευτικά πυροτεχνήματα". 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ