Υπόθεση #metoo στο Δημόσιο: Ηθική και υλική αποζημίωση σε υπάλληλο που παρενοχλούσε συστηματικά ο προϊστάμενός της

Newsroom
Newsroom

Εργαζόμενη του δημόσιου τομέα δικαιώθηκε για υπόθεση παρενόχλησης από προϊστάμενό της υπάλληλο υπουργείου.

Μία πολύ σημαντική υπόθεση παρενόχληση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης με την εμπλεκόμενη υπάλληλο τελικώς να δικαιώνεται.

Μία δημόσια υπάλληλος υπουργείου κέρδισε αγωγή εις βάρος του ελληνικού δημοσίου. Η γυναίκα είχε καταγγείλει περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης.

Παρ'όλα αυτά ο προϊστάμενός της φαίνεται πως παρέμεινε στη θέση του επί 9 συνεχείς μήνες μετά την καταγγελία της γυναίκας και μάλιστα παρέμεινε ενώ είχε ήδη ασκηθεί ΕΔΕ και να διερευνηθεί το περιστατικό και τι ακριβώς είχε συμβεί στην υπηρεσία του, και ΄ήταν υπεύθυνος για να την αξιολογήσει.

Καθώς αυτός ο άνδρας παρέμεινε στη θέση του, η γυναίκα κατέθεσε αγωγή στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, ζήτησε να κατηγορηθεί ο άνδρας για σεξουαλική παρενόχληση και να αποζημιωθεί η ίδια για ηθική βλάβη.

Αρχικά η υπάλληλος ζητούσε 20.0000 ευρώ ως αποζημίωση από το Δημόσιο. Η υπόθεση εκδικάστηκε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο και τελικώς κατάφερε να της επιδικαστούν 6.000 ευρώ.

Σημειώνεται δε πως, δεν αναγνωρίστηκε η σεξουαλική παρενόχληση αλλά η προσβολή της προσωπικότητάς της.

Στην καταγγελία και αγωγή της ανέφερε χαρακτηριστικά πως ο άνδρας, την προσέβαλλε χρησιμοποιώντας άσεμνες λέξεις, χαρακτηρισμούς και βρισιές, της ζητούσε να βγουν έξω μαζί, καθότι η ίδια έλεγε πως ο υπάλληλος είχε πολύ υψηλό επίπεδο.

Επίσης, μιλούσε υποτιμητικά για την δική του σύζυγο, ενώ όπως ανέφερε η καταγγέλλουσα ο υπάλληλος της ζήτησε ακόμα και να παντρευτούν με την ίδια να αρνείται την πρότασή του.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ