Υπόθεση Novartis: Νέος κύκλος ερευνών έπειτα από τα απόρρητα έγγραφα του FBI

Υπόθεση Novartis: Νέος κύκλος ερευνών έπειτα από τα απόρρητα έγγραφα του FBI

Με την ιδιότητα του υπόπτου έδωσαν εξηγήσεις η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροί της Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, στους δύο αντεισαγγελείς του ΑΠ Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη που διενεργούν την προκαταρκτική εξέταση για τους δικονομικούς χειρισμούς τους στην έρευνα για την Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 3 εισαγγελικοί λειτουργοί κατέθεσαν πολυσέλιδα υπομνήματα, στα οποία αρνούνται όσα τους αποδίδονται ενώ προσκόμισαν στοιχεία και έγγραφα προκειμένου να στηρίξουν τους ισχυρισμούς τους. Επιπροσθέτως, πρότειναν και μάρτυρες υπεράσπισης, οι οποίοι ήδη εξετάστηκαν.

Μεταξύ άλλων, οι εισαγγελείς ελέγχονται για τυχόν τέλεση των αδικημάτων της κατάχρησης εξουσίας, της παράβασης καθήκοντος και της ψευδούς βεβαίωσης.

Νέος κύκλος ερευνών

Οι κ.κ. Ζαχαρής και Σοφουλάκης μελετούν τώρα το σύνολο των παραπάνω στοιχείων , ωστόσο, η προκαταρκτική δεν θα ολοκληρωθεί μετά την αποτίμηση του συγκεκριμένου υλικού. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ένας νέος κύκλος ερευνών ανοίγει μετά τα απόρρητα έγγραφα του FBI που ο αντεισαγγελέας του ΑΠ Γ.Αγγελής κατέθεσε στους ίδιους αλλά και στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Έτσι, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να κληθεί εκ νέου να καταθέσει ο κ.Αγγελής, ενώ αναμένεται να κληθούν και οι 3 εισαγγελείς για να λάβουν γνώση και αυτών των εγγράφων και να δώσουν τις συμπληρωματικές εξηγήσεις τους.

Σήμερα, όλο το έως τώρα υλικό που έχει συγκεντρωθεί,διαβιβάστηκε από τους 2 αντεισαγγελείς του ΑΠ στην Προανακριτική της Βουλής ενώ παράλληλα υπέβαλαν και αίτημα στην Επιτροπή να τους διαβιβάσει όσα στοιχεία έχουν συλλέξει από τη δική τους έρευνα.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ