Υπόθεση Novartis: Στο αρχείο η μήνυση Αγγελή κατά Σοφουλάκη

Αφορμή για την αναφορά του Ιω.  Αγγελή στάθηκε το πόρισμα του Λ. Σοφουλάκη μετά τη διερεύνηση των δικονομικών ερευνών στην υπόθεση Novartis.

Στο αρχείο τίθεται η μηνυτήρια αναφορά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή κατά του συναδέλφου του, επίσης αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Λάμπρου Σοφουλάκη.

Αφορμή για την αναφορά του Ιω.  Αγγελή στάθηκε το πόρισμα του Λ. Σοφουλάκη μετά τη διερεύνηση των δικονομικών ερευνών στην υπόθεση Novartis. Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Λάμπρος Σοφουλάκης είχε καταλήξει σε μια σειρά από συμπεράσματα καταλογίζοντας στον Ιωάννη Αγγελή ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση και παράβαση καθήκοντος.

Ο Ιωάννης Αγγελής προσέφυγε στη Δικαιοσύνη κατηγορώντας τον συνάδελφο του ότι με δόλο, συρραφές και αλλοιώνοντας στοιχεία της δικογραφίας επιχείρησε να «απαλλάξει» τους πρώην εισαγγελείς ∆ιαφθοράς και να «βγάλει ψεύτες» όλους όσοι κατέθεσαν εναντίον τους κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Η εισαγγελέας πρωτοδικών Χ. Ζούγρη  ερεύνησε τις καταγγελίες και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο κ. Σοφουλάκης δεν έχει διαπράξει καμία αξιόποινη πράξη, από όσες του καταλογίζει ο συνάδελφος του και έθεσε την υπόθεση στο αρχείο.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ