Δύο πολύ σπάνια φαινόμενα συνδυάστηκαν στον ουρανό της Χαβάης

Δύο πολύ σπάνια φαινόμενα συνδυάστηκαν στον ουρανό της Χαβάης

Δείτε φωτογραφία

Ένα μοναδικό φαινόμενο έλαβε χώρα στη Χαβάη, όπου συνδυάστηκαν δύο πολύ σπάνια φαινόμενα, γεμίζοντας τον ουρανό με χρώματα και κάνοντάς τον να μοιάζει λες και βγήκε από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Κόκκινες και μπλε αστραπές "συναντήθηκαν" πάνω από ένα σύννεφο λευκού φωτός, δημιουργώντας ένα απίθανο θέαμα.

xavai

Οι κάμερες του Gemini Observatory στην Mauna Kea της Χαβάης απαθανάτισαν αυτό το μοναδικό φαινόμενο, και τη φωτογραφία έδωσε στη δημοσιότητα το National Optical-Infrared Astronomy Research Laboratory (NOIRLab)

Το φαινόμενο αποτελεί έναν συνδυασμό δύο πολύ σπάνιων φαινομένων, γνωστά ως “κόκκινα σπρέι” (Red Sprites) και “ιονοσφαιρικών κεραυνών” (Blue Jets).

Τα "κόκκινα σπρέι" είναι πολύ γρήγορες ηλεκτρικές εκκενώσεις μεγάλης κλίμακας που εμφανίζονται πολύ πάνω από τα σύννεφα καταιγίδας, δημιουργώντας ένα αρκετά ποικίλο εύρος οπτικών σχημάτων που τρεμοπαίζουν στο νυχτερινό ουρανό.

Οι "ιονοσφαιρικοί κεραυνοί" είναι ανώτεροι ατμοσφαιρικοί κεραυνοί, πολύ πιο πάνω από τα υψόμετρα των φυσιολογικών κεραυνών, είναι πιο φωτεινοί από τα "red sprites", έχουν κατεύθυνση προς το διάστημα, κινούνται με ταχύτητα 9.9km/s και εξαφανίζονται σε υψόμετρο 48 χιλιομέτρων.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ