Εγκρίθηκε σε ΕΕ και ΗΠΑ μοριακό διαγνωστικό τεστ ανίχνευσης σε ελάχιστο χρόνο

Εγκρίθηκε σε ΕΕ και ΗΠΑ μοριακό διαγνωστικό τεστ ανίχνευσης σε ελάχιστο χρόνο

Ένα τεστ με δυνατότητα ανίχνευσης 96 δειγμάτων σε 2 ώρες εγκρίθηκε από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA) για χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής καθώς και στην Ευρώπη έχει λάβει σχετική πιστοποίηση και από την Εθνική Υπηρεσία Ιατρικών Προϊόντων της Κίνας.

Πρόκειται για το διαγνωστικό τεστ της Fosun Pharma που πραγματοποιεί ποιοτική ανίχνευση των γονιδίων ORF1ab, N και Ε του ιού, που έχει τη δυνατότητα να εκτελεί με μέθοδο RT-PCR σε πραγματικό χρόνο και μπορεί να ολοκληρώσει την ανίχνευση 96 δειγμάτων μέσα σε δύο ώρες με την υποστήριξη ενός γρήγορου αυτοματοποιημένου συστήματος εκχύλισης νουκλεϊκού οξέος και αντιδραστηρίων εκχύλισης.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα αυτοματοποιημένα τεστ θα μειώσουν τον κίνδυνο μόλυνσης στον χειριστή, θα μειώσουν την πιθανότητα διασταυρούμενης μόλυνσης στο κλινικό εργαστήριο και θα βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα ανίχνευσης.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο test kit  έχει ήδη προωθηθεί στην Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Μεγάλη Βρετανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ