ΕΜΑ: Στις 29 Δεκεμβρίου η απόφαση για το εμβόλιο της Pfizer

ΕΜΑ: Στις 29 Δεκεμβρίου η απόφαση για το εμβόλιο της Pfizer

Μέχρι τις 12 Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η εξέταση για το εμβόλιο της Moderna - Στις 10 Δεκεμβρίου αναμένονται οι αποφάσεις από τις ΗΠΑ για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech - Από Ιανουάριο οι εμβολιασμοί στην Ευρώπη σύμφωνα με τους Financial Times


Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε σήμερα πως, αν τα δεδομένα είναι επαρκή, θα ολοκληρώσει μέχρι τις 29 Δεκεμβρίου την αξιολόγηση του υποψήφιου εμβολίου της Pfizer κατά της Covid-19.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα, η αμερικανική φαρμακοβιομηχνία Pfizer και η γερμανική BioNTech έκαναν γνωστό πως υπέβαλλαν την αίτησή τους στις αρμόδιες ευρωπαϊκές Αρχές, ενώ από τις 20 Νοεμβρίου έχουν κινηθεί ανάλογα και στις ΗΠΑ. Η απάντηση του αρμόδιου φορέα των Ηνωμένων Πολιτειών (Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων - FDA) αναμένεται στις 10 Δεκεμβρίου. 

Ο EMA ανακοίνωσε επίσης πως έχει λάβει αίτηση για άδεια διάθεσης στην αγορά του υποψήφιου εμβολίου της Moderna Inc κατά της Covid-19 και πως, αν τα δεδομένα είναι επαρκή, θα ολοκληρώσει την αξιολόγησή του για το εμβόλιο αυτό μέχρι τις 12 Ιανουαρίου. Η αντίστοιχη αξιολόγηση στις ΗΠΑ αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 17 Δεκεμβρίου.

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ