Η Google δημιούργησε εφαρμογή που προειδοποιεί για τους σεισμούς

Newsroom
Newsroom

Πώς ενεργοποιείται στο κινητό

Ένα νέο σύστημα ενημέρωσης των πολιτών από την Google ενεργοποιήθηκε και στην Ελλάδα. Στάλθηκε σε χρήστες Android κινητών ειδοποίηση, πριν ακόμα αρχίσει να «κουνάει» καλά, ότι γίνεται σεισμός.


Λίγα λεπτά πριν γίνει αισθητός ο σεισμός, η εφαρμογή έστελνε ηχητικές και γραπτές ειδοποιήσεις παρέχοντας μέσω της κινητής τηλεφωνίας συμβουλές ασφαλείας την ώρα του νέου σεισμού στην Εύβοια.

Το σύστημα «Σεισμός τώρα» της Google ξεκίνησε πιλοτικά στις ΗΠΑ, και συγκεκριμένα στη σεισμογενή περιοχή της Καλιφόρνια, το καλοκαίρι του 2020 με σκοπό τα δευτερόλεπτα ταχύτερης ενημέρωσης να μπορούν να αποδειχθούν σωτήρια, καθώς δίνουν τον αναγκαίο χρόνο να μπορέσει ο πολίτης να βρει ασφαλές μέρος προστασίας.

Σύμφωνα με την εταιρεία η συσκευή κινητής τηλεφωνίας «ανιχνεύει» δόνηση με χαρακτηριστικά που παραπέμπουν σε σεισμό, τότε αποστέλλει το σήμα στον ειδικό server της εταιρείας, καθώς και με τη σχετική γεωπολιτική τοποθεσία του σήματος. Τότε ο server συνδυάζει όλα τα σήματα από πολλά διαφορετικά smartphones στην ευρύτερη περιοχή για να διαπιστώσει αν όντως συμβαίνει σεισμός.

Δείτε το βίντεο της ΕΡΤ: 


 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ