Και όμως οι Έλληνες χρησιμοποιούν ακόμα τα Windows 7!

Και όμως οι Έλληνες χρησιμοποιούν ακόμα τα Windows 7!

Η υποστήριξη για τα Windows 7 έληξε τον Ιανουάριο του 2020 και από τότε δεν λαμβάνει καμία ενημέρωση ασφαλείας.

Και όμως υπάρχουν Έλληνες που ακόμα χρησιμοποιούν τα Windows 7. Όπως προκύπτει από έρευνα της εταιρείας Kaspersky, το 22% (ένας στους τέσσερις) των χρηστών παγκοσμίως και το 17,9% (ένας στους πέντε) στην Ελλάδα, χρησιμοποιεί ακόμη το παλιότερο λειτουργικό της Microsoft. Επίσης, ένα μικρό ποσοστό (κάτω του 1%) χρησιμοποιεί ακόμη πιο παλιές εκδόσεις, όπως τα Windows XP και τα Windows Vista. Όσο για τα Windows 10, την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος Windows, το ποσοστό χρήσης τους φτάνει το 78%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υποστήριξη για τα Windows 7 έληξε τον Ιανουάριο του 2020 και από τότε δεν λαμβάνει καμία ενημέρωση ασφαλείας.

Αυτό σημαίνει πως το λειτουργικό σύστημα δεν είναι αξιόπιστο. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό οι χρήστες να το ενημερώνουν προκειμένου να αποφευχθούν διάφορα ζητήματα ασφαλείας. Η Kaspersky συνιστά τα παρακάτω:

  • Χρήση μιας ενημερωμένης έκδοσης του λειτουργικού συστήματος
  • Ενεργοποιημένη η δυνατότητα αυτόματης ενημέρωσης
  • Εάν δεν είναι δυνατή η αναβάθμιση στην πιο πρόσφατη έκδοση λειτουργικού συστήματος, οι χρήστες θα πρέπει να εξετάσουν αυτόν τον φορέα επίθεσης στο μοντέλο απειλής τους και να διασφαλίσουν τον έξυπνο διαχωρισμό ευάλωτων κόμβων από το υπόλοιπο δίκτυο.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ