Κινεζικό διαστημόπλοιο φωτογράφισε όλη την επιφάνεια του Άρη

Κινεζικό διαστημόπλοιο φωτογράφισε όλη την επιφάνεια του Άρη
Newsroom
Newsroom

Το Tianwen-1

Έπειτα από ένα χρόνο και πλέον στον Άρη, το Tianwen-1 έχει φωτογραφίσει όλη την επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη, ανακοίνωσε η διαστημική υπηρεσία της Κίνας

Το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο εκτοξεύθηκε το 2020 και έφτασε στον Άρη τον Φεβρουάριο του 2021. Στη συνέχεια, ένα ρομποτικό ρόβερ άρχισε να εξερευνά την επιφάνεια του πλανήτη, ενώ ένα σκάφος σε τροχιά έκανε την ίδια «δουλειά» από το διάστημα. 

Οι εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η κινεζική διαστημική υπηρεσία καταγράφηκαν ενώ το διαστημόπλοιο έκανε πάνω από 1.300 φορές την περιστροφή γύρω από τον Άρη, καταγράφοντάς τον πλανήτη από κάθε γωνιά. 

Κινεζικό διαστημόπλοιο φωτογράφισε όλη την επιφάνεια του Άρη

Κινεζικό διαστημόπλοιο φωτογράφισε όλη την επιφάνεια του ΆρηΑνάμεσα στις φωτογραφίες ήταν οι πρώτες εικόνες που κατέγραψε η Κίνα από τον νότιο πόλο του Άρη. Το 2018, σκάφος σε τροχιά της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας ανακάλυψε νερό κάτω από τους πάγους στον νότιο πόλο του πλανήτη. 

Μεταξύ άλλων η Κίνα δημοσίευσε φωτογραφίες από το μήκους 4.000 χιλιομέτρων φαράγγι Valles Marineris και από κρατήρες στον βορρά του πλανήτη. Επίσης, το Tianwen-1 έστειλε υψηλής ανάλυσης εικόνες από την άκρη του τεράστιου κρατήρα Maunder.

Πηγή: Lifo

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ