Με «πρωταγωνιστικό ρόλο» στο Ευρωπαϊκό συνέδριο της EBCOG η Γυναικολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

Ιουλία Καρουζάκη
Ιουλία Καρουζάκη
Με «πρωταγωνιστικό ρόλο» στο Ευρωπαϊκό συνέδριο της EBCOG η Γυναικολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ

Ο καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Κρήτης κ. Αντώνης Μακρυγιαννάκης «μάχεται» για το υψηλό επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης , σύμφωνα με τις τελευταίες κατευθυντήριες .

Της Ιουλίας Καρουζάκη


Με «πρωταγωνιστικό ρόλο» θα συμμετέχει στο 26o Ευρωπαϊκό συνέδριο EBCOG ( European Board & College of Obstetrics and Gynaecology)η Μαιευτική- Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Το μεγάλου κύρους συνέδριο που πραγματοποιείται ανά δύο χρόνια σε ευρωπαϊκή πόλη , φέτος θα διεξαχθεί στο Παρίσι, 8-10 Μαρτίου, συγκεντρώνοντας το επιστημονικό ενδιαφέρον που στοχεύει στην βελτίωση της υγείας της γυναίκας, του εμβρύου και του νεογνού.

Το  Ευρωπαϊκό Κολέγιο λειτουργεί με γνώμονα την προώθηση των υψηλότερων προδιαγραφών φροντίδας σύμφωνα με τα πιο σύγχρονα standard  ενώ παράλληλα προάγει την δια βίου εκπαίδευση και επιμόρφωση των μαιευτήρων- γυναικολόγων.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι οδηγίες του EBCOG αποτελούν την πιο σύγχρονη(updated) μέθοδο αντιμετώπισης περιστατικών ενώ δίνουν τις κατευθυντήριες  (guidelines) των ανταγωνιστικών επιστημόνων , συνολικά στον τομέα της μαιευτικής- γυναικολογίας .

Στο συνέδριο που θα προσελκύσει επιστήμονες από όλον τον κόσμο, θα παραθέσει ομιλία ,ως προσκεκλημένος ομιλητής, μέλος του επιστημονικού συμβουλίου κι επιθεωρητής εκπαίδευσης, ο Καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Κρήτης κ. Αντώνης Μακρυγιαννάκης.

Ο κ. Μακρυγιαννάκης θα εκφωνήσει ομιλία  αναφορικά με την "χειρουργική ή μη αντιμετώπιση της έκτοπης κύησης" αλλά και για την "υποβοηθούμενη αναπαραγωγή μετά από χειρουργείο στις σάλπιγγες, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα".

Επιπρόσθετα, σε επίπεδο πρακτικών δεξιοτήτων, ο κ. Μακρυγιαννάκης θα είναι επικεφαλής masteclass που αφορά σε χειρουργείο σαλπίγγων σε συνάρτηση με την ανθρώπινη αναπαραγωγή.

Ενεργή συμμετοχή στο συνέδριο ωστόσο θα έχουν και ειδικευόμενοι μαιευτήρες –γυναικολόγοι της κλινικής του ΠΑΓΝΗ, στο πλαίσιο της εκπαίδευσης τους.

Μάλιστα, στο συνέδριο πρόκειται να εκφωνηθεί ομιλία από τον ειδικευόμενο Μαιευτήρα – Γυναικολόγο κ. Βασίλη Μυτάρα για το περιστατικό σπληνικής κύησης που αντιμετωπίστηκε επιτυχώς με εμβολισμό, τον περασμένο Μάιο, στο ΠΑΓΝΗ.

Τότε, το περιστατικό εξωμητρίου κυήσεως είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον λόγω της σπανιότητας του – έχουν αναφερθεί 9 περιστατικά παγκοσμίως- αλλά και της δυσκολίας στη διάγνωση. Η ομάδα της γυναικολογικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ αντιμετώπισε το περιστατικό επιτυχώς προχωρώντας άμεσα σε εμβολισμό , αποκλείοντας με αυτόν τον τρόπο την ρήξη σπλήνας.

Τέλος, ομιλία σχετικά με την υδατιδόμορφη μύλη παρουσία εμβρύου ,σε κύηση 2ου τριμήνου, θα παραθέσει η ειδικευόμενη μαιευτήρας –γυναικολόγος  κ. Βικτώρια Χριστοφοράκη.

 

Με τις πιο σύγχρονες μεθόδους …και με τη «βούλα»!  

 

Το υψηλό επίπεδο της παρεχόμενης εκπαίδευσης γυναικολόγων και της σύγχρονης αντιμετώπισης περιστατικών, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα δεδομένα, στην Γυναικολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ έρχεται να ελέγξει και να πιστοποιήσει η "Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Κολέγιο Μαιευτικής και Γυναικολογίας"(EBCOG) .

Επιθεωρητές εκπαίδευσης αναμένεται να επισκεφτούν την κλινική στις 29 Μαΐου προκειμένου να περάσει από πιστοποίηση που θα επιβεβαιώνει πως τηρεί τα ευρωπαϊκά πρότυπα   και ακολουθεί τις κατευθυντήριες του Ευρωπαϊκού Κολλεγίου.

Μάλιστα, η γυναικολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ είναι η 1η κλινική στη Νότια Ελλάδα που θα περάσει τη συγκεκριμένη πιστοποίηση η οποία και ανανεώνεται ανά 5ετία.

Η παραπάνω πιστοποίηση αποτελεί προνόμιο τόσο για την κλινική όσο και για τους ιατρούς που λαμβάνουν την ειδικότητα τους έχοντας πτυχίο που αφενός επιβεβαιώνει πως οι γνώσεις τους συμβαδίζουν με τα πρότυπα της Ε.Ε και αφετέρου αποτελεί «διαβατήριο» για εργασία στην Ευρώπη.

 

 

 

 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ