Μεγάλες οι θερμοκρασιακές διαφορές στην Ευρώπη: Παρατεταμένο καλοκαίρι στην Ελλάδα

Newsroom
Newsroom

Το πρώτο κύμα ψύχους έφερε χιόνια στην Βόρεια και την Κεντρική Ευρώπη - Την ίδια ώρα στην Κρήτη, το θερμόμετρο δεν έπεφτε κάτω από τους 25 βαθμούς Κελσίου

Μεγάλες θερμοκρασιακές διαφορές παρατηρούνται  σε Βορειοανατολική και Νότιοανατολική Ευρώπη τις τελευταίες ημέρες του δεύτερου δεκαημέρου του Νοεμβρίου 2022, σύμφωνα με τα όσα επισημαίνονται στο Δίκτυο ενημέρωσης για τον καιρό και το κλίμα Climatebook.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες στην Νοτιονανατολική Ευρώπη θυμίζουν καλοκαίρι και κυρίως στην Ελλάδα και την Τουρκία. Η μέγιστη θερμοκρασία στην Ελλάδα ξεπέρασε τους 27°C το Σάββατο και την Κυριακή 19 και 20 Νοεμβρίου αντίστοιχα. Επίσης, σε αρκετές περιοχές της Ελλάδος καταγράφηκαν πολύ υψηλές τιμές ελάχιστης θερμοκρασίας, όπως για παράδειγμα ο Αυτόματος Μετεωρολογικός Σταθμός του Ε.Α.Α/meteo.gr στα Φαλάσαρνα Χανίωνόπου κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, η θερμοκρασία δεν κατάφερε να πέσει ποτέ κάτω από τους 25°C.

Εικόνα 1. Η πορεία της θερμοκρασίας στον Αυτόματο Μετεωρολογικό Σταθμό του Ε.Α.Α/meteo.gr στα Φαλάσαρνα Χανίων την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022.

Αντιθέτως στη Βόρεια και Κεντρική Ευρώπη το πρώτο κύμα ψύχους, έφερε μαζί και τα πρώτα χιόνια σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Διαβάστε επίσης:

Καλοκαίρι στην Κρήτη, χειμώνας στην υπόλοιπη Ελλάδα!

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ