Οι δονήσεις από τη μοτοσυκλέτα μπορεί να βλάψουν την κάμερα του iPhone

Τι συνιστά η Apple για όσους χρησιμοποιούν μηχανάκια και scooters

Για βλάβες που ενδεχομένως να παρατηρηθούν στις κάμερες των iPhone από τους έντονους κραδασμούς που παράγουν οι μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού, προειδοποιεί τους χρήστες η Apple.

Οι αναβάτες συνηθίζουν να στερεώνουν τη θήκη με το το iPhone τους στο τιμόνι της μοτοσυκλέτας, κυρίως για χρήση πλοήγησης. Μία συνήθεια, που όπως αναφέρει η Apple στο support page, μπορεί να βλάψει την κάμερα του κινητού.

Είχαν προηγηθεί αναφορές για προβλήματα στις κάμερες των iPhone, μετά την έκθεσή τους σε αντικείμενα που παράγουν έντονους κραδασμούς, όπως οι μοτοσυκλέτες.

Σύμφωνα με την Apple η ζημιά μπορεί να είναι μόνιμη, καθώς η έκθεση σε δονήσεις αυτού του είδους καταστρέφει την οπτική σταθεροποίηση της κάμερας (OIS) και το autofocus.

Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία συνιστά στους ιδιοκτήτες μηχανών μεγάλου κυβισμού να αποφεύγουν να στερεώνουν στο τιμόνι το iPhone. Παράλληλα, ενημερώνει όσους χρησιμοποιούν για τις μετακινήσεις τους μηχανάκια και scooters να τοποθετούν βάσεις που αποσβένονται έως ένα βαθμό οι δονήσεις.

Πηγή: Lifo

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ