Οι χρήστες θα ξεκλειδώνουν το iPhone χωρίς να βγάλουν τη μάσκα από το πρόσωπό τους

Πότε έρχεται το νέο update της εταιρείας

Η Apple δίνει λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες του iPhone εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊούοι οποίοι ενώ φορούν τη μάσκα προστασίας αδυνατούν να ξεκλειδώσουν το κινητό τους χρησιμοποιώντας την αναγνώριση προσώπου.

Σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα από το πρώτο 15νθήμερο του Μαρτίου αναμένεται να είναι διαθέσιμο το επόμενο update της Apple, μέσω του οποίου η διαδικασία αναγνώρισης του προσώπου θα γίνεται ενώ ο χρήστης θα φοράει μάσκα.

Η αλλαγή στο Face ID θα γίνει με το νέο update του λειτουργικού της εταιρείας του iOS 15.4, όπως μεταδίδει το Bloomberg και αναμένεται να λειτουργεί σε iPhone και iPad.

Ήταν 2017 όταν με το νέο (τότε) iPhone X παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 3-D σύστημα αναγνώρισης προσώπου της Apple. Ωστόσο, με το ξέσπασμα της πανδημίας της covid-19, οι χρήστες των iPhone αναγκάζονταν να αφαιρέσουν τη μάσκα από το πρόσωπό τους, προκειμένου να αναγνωριστούν τα χαρακτηριστικά τους και να ξεκλειδώσουν το κινητό τους. Μία διαδικασία που αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν από τον Μάρτιο.

Πέρυσι η εταιρεία προχώρησε σε μία προσωρινή λύση, όταν μία ενημέρωση λογισμικού επέτρεψε στους χρήστες του Apple Watch να έχουν πρόσβαση στα τηλέφωνά τους ακόμα και όταν φορούσαν μάσκα ή γυαλιά ηλίου.

Σήμερα, η Apple σχεδιάζει επίσης την παρουσίαση ενός νέου, χαμηλού κόστους iPhone στις αρχές Μαρτίου αλλά και ενός αναβαθμισμένου iPad.

 

Με πληροφορίες από Bloomberg

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ