Στάχτη έγινε το αποστακτήριο στο Σφακάκι Ρεθύμνου- Παραμένουν στο σημείο πυροσβεστικές δυνάμεις - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η κινητοποίηση για τη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης

Ολοσχερώς καταστράφηκαν οι εγκαταστάσεις του αποστακτηρίου στο Σφακάκι Ρεθύμνου μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο εσωτερικό της μονάδας το μεσημέρι της Τρίτης κινητοποιώντας την Πυροσβεστική Υπηρεσία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη φωτιά δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ενώ χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των δυνάμεων πυρόσβεσης αποφεύχθηκε η εξάπλωση της πυρκαγιάς και περιορίστηκε στον χώρο της μονάδας. 

Facebook
Image
Φωτιά, Ρέθυμνο, Σφακάκι
Photo Credits: @intime

 

Το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενημερώθηκε για το περιστατικό στις 12:15 μετά το μεσημέρι και άμεσα στο σημείο έσπευσαν 21 πυροσβέστες, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 3ης ΕΜΟΔΕ καθώς και 7 πυροσβεστικά οχήματα. 

 

 

 

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Συντονιστικό της Πυροσβεστικής στον τόπο της πυρκαγιάς παραμένει δύναμη επιχειρώντας σε σημεία που εξακολουθούν να καπνίζουν. 

 

 

 

Λίγο μετά το ξέσπασμα της φωτιάς προκλήθηκε αναστάτωση καθώς λόγω των εύφλεκτων υλικών στην επαγγελματική μονάδα πυκνός καπνός είχε καλύψει την ευρύτερη περιοχή και ήταν ορατός από μεγάλη απόσταση. 

 

 

Οι ζημιές που προκλήθηκαν χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα εκτεταμένες, ενώ τις συνθήκες και τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνά το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Ηρακλείου.

 

 

Διαβάστε περισσότερες ειδήσεις από την Κρήτη και το Ρέθυμνο

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

Στείλε την είδηση