Είδα Άκουσα | 11.01.17 08:50
Κι έγινε το θαύμα! Κοντά σε συνεργασία ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρία!

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Τα πάνω κάτω για τη διοίκηση του Τεχνικού Επιμελητηρίου μετά τα πάζάρια- τι συμφώνησε ο Χαρωνίτης με την ΑΜΑΚ

 


Τελικά στην πολιτική ολίγη σημασία έχει τι λες δημοσίως, ποια...στρατηγική έχεις ή ποια...ιδεολογία αναπτύσσεις. Το μείζον είναι η…καρέκλα! Αυτό καταλαβαίνω από τα τελευταία παζάρια για τη νέα διοίκηση του ΤΕΕ/ΤΑΚ όπου όλες οι παρατάξεις έδωσαν μάχη για να πάρουν την προεδρία!

Επί του πιεστηρίου ,λοιπόν, σας ενημερώνω ότι βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ σε συνεργασία  ΠΑΣΟΚ- ΑΜΑΚ, δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ και λοιπές αριστερές δημοκρατικές δυνάμεις! Και οι "γαλάζιοι" τι θα κάνουν; Αυτοί θα μείνουν με τη χαρά...της ανόδου και τίποτα παραπάνω!

Τι θα πει δεν το πιστεύετε; Ναι, το ΠΑΣΟΚ που τόσο καιρό...σφυροκοπεί τον ΣΥΡΙΖΑ, που...δεν θέλει να βλέπει τους κυβερνητικούς , δέχεται τώρα ασμένως τη συνεργασία καθώς μαθαίνω ότι η ΑΜΑΚ προσφέρει στον Γιάννη Χαρωνίτη το πρώτο μισό της θητείας- για την ακρίβεια 15 μήνες! Και η ΑΠΡΟΣΥΜΗ είναι έτοιμη για το άλμα…

"Παίκτης" ο Χαρωνίτης , λοιπόν  και ας προκαλεί...μικρά εγκεφαλικά στο κόμμα του- που πρέπει δημόσια τώρα να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη- και στους συμβούλους του , ορισμένοι εκ των οποίων έκοβαν "φλέβες" εναντίον της "πρώτη φορά αριστερά κυβέρνησης"! Και η ΑΜΑΚ πάντως, με Βρέντζου κλπ. έκανε κίνηση...ΜΑΤ, όπως όλα δείχνουν!

"Είμαστε πρώτοι, δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς, τι να κάνουν να συνεργαστούν με τη ΝΔ;" μου έλεγε στέλεχος της αριστερής παράταξης που βλέπει ότι είναι πολύ κοντά μετά από 15 μήνες να πάρει την προεδρία η ΑΜΑΚ- εάν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα!

Και οι "γαλάζιοι" της ΔΚΜ; Εκείνοι προσπάθησαν να κεφαλαιοποιήσουν τα κέρδη από τις εκλογές και προσπάθησαν να βρεθεί πεδίο συνεννόησης με τους ΑΠΡΟΣΥΜΗ, του ΠΑΣΟΚ, «για να υπάρχει αμοιβαία ανταπόδοση έστω και ενός μικρού μέρους αυτών που τους είχαμε δώσει τα τελευταία χρόνια, αυτό δεν απέδωσε»!

Η συμφωνία με ΑΜΑΚ για μισό-μισό θητεία Προεδρίας (σχεδόν δηλαδή, γιατί δίνουν λέει στον Χαρωνίτη το πρώτο μισό αλλά μόνο τους 15 μήνες και όχι 18) τους ανατρέπει τα σχέδια.

Οι της ΔΚΜ έλεγαν στον Χαρωνίτη ότι είναι διατεθειμένοι να συνεργαστούν , του θύμιζαν ότι τον στήριξαν σε δύσκολες στιγμές, αλλά ότι « δεν μπορεί να πάρει την Προεδρία αυτή τη φορά γιατί είναι ήττα για την παράταξη και ιδιαίτερα το πρώτο μισό σε περίπτωση μοιράσματος, δεδομένου του ποσοστού που πετύχανε»!

Ο Χαρωνίτης αντέδρασε σθεναρά, οι άλλοι του έλεγαν ότι είναι οι μόνοι που αύξησαν το ποσοστό τους,  έκαναν και πίσω…για το δεύτερο μισό της θητείας. Ο απερχόμενος πρόεδρος ήθελε το…πρώτο μισό και…έκανε το ντιλ με την ΑΜΑΚ!

«Θέλω να συνεχίσω το έργο μου» ξεκαθάρισε ο Χαρωνίτης , οι άλλοι τώρα τον αμφισβητούν, του θυμίζουν τα ήξεις αφίξεις σε περιπτώσεις όπως την επένδυση στο Κάβο Σίδερο…και άλλες περιπτώσεις που είχαν ανεβάσει…θερμόμετρο στο ΤΕΕ!

 

Κι έγινε το θαύμα! Κοντά σε συνεργασία ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρία!

Όλες οι ειδήσεις

Διαβάζονται τώρα