Κλείδωσαν οι Υποδιοικητές της ΔΥΠΕ Κρήτης!

Χθες ο Βασίλης Κικίλιας το ανακοίνωσε στους ενδιαφερόμενους

Μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας για τις Υγειονομικές Περιφέρειες Κρήτης χτες είχαμε εξέλιξη και στο θέμα των υποδιοικητών , όπου σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Cretalive « κλείδωσαν» οι θέσεις των δυο συνεργατών της Λένας Μπορμπουδάκη στην Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.

Πρόκειται -όπως εδώ και καιρό σας είχα προϊδεάσει- για τον γιατρό του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου και διευθυντή της Β’ Παθολογικής Κλινικής Χάρη Λυδάκη και τον Χανιώτη Γενικό Ιατρό Δημήτρη Αγαπίου. Χθες, μάλιστα, ο ίδιος ο Βασίλης Κικίλιας το ανακοίνωσε στους ενδιαφερόμενους! Ποιος όμως είναι ο Ηρακλειώτης γιατρός Χάρης Λυδάκης και ο Χανιώτης Δημήτρης Αγαπίου;

Ο κος Χαράλαμπος Λυδάκης είναι 57 ετών, παντρεμένος με 4 παιδιά.

Eίναι Παθολόγος, Προϊστάμενος Διευθυντής της Β΄ Παθολογικής κλινικής του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου επι εξαετία. Έχει διατελέσει στο παρελθόν Προϊστάμενος Διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών επι τετραετία.

Αποφοίτησε από την Βαρβάκειο Σχολή των Αθηνών, σπούδασε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών (πτυχίο 1985).

Έλαβε την ειδικότητα της Παθολογίας (1996) από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών και είναι κάτοχος Διδακτορικού διπλώματος στην Υπέρταση (Πανεπιστήμιο Αθηνών 1996)

Έχει πιστοποιημένη εξειδίκευση στην Υπέρταση (European Hypertension Specialist). Eχει μετεκπαιδευθεί στο University of Birmingham – Department of Medicine, England (1997), και στο PennState University, Department of Cardiology, Hershey, Pennsylvania, USA (2006) στο χώρο της Υπέρτασης – καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Διαθέτει σημαντικό ερευνητικό έργο δημοσιευμένο στη διεθνή βιβλιογραφία (38 διεθνείς δημοσιεύσεις – 180 ανακοινώσεις σε διεθνή και Ελληνικά Συνέδρια, πολλές εκπαιδευτικές ομιλίες).

Εχει ενδιαφέρον για την οργάνωση της Δημόσιας Υγείας (μεταξύ άλλων έχει παρακολουθήσει περιορισμένο αριθμό σεμιναρίων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης), και έχει συμμετάσχει σε πολλές δραστηριότητες σε τοπικές δραστηριότητες στην Δημόσια Υγεία στο νομό Ηρακλείου (διετέλεσε επι διετία πρόεδρος Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής ν. Ηρακλείου), Έχει δύο θητείες στον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου (εκλεγμένος εκπρόσωπος για τον Πανελληνιο Ιατρικό Σύλλογο),

Είχε ποικίλες συνεργασίες με τις Διοικήσεις της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας κλπ, και έχει δημοσιεύσει στα ΜΜΕ (εφημερίδες – ιστότοποι) αρκετά άρθρα σχετικά με την οργάνωση της Δημόσιας Υγείας.

Ο Αγαπίου


Ο Δημήτρης Αγαπίου γεννήθηκε στα Χανιά. Είναι Ειδικός Γενικός Ιατρός. Έχει εργαστεί στο δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα όπου συνεχίζει μέχρι σήμερα ως ελεύθερος επαγγελματίας. Κατά τα φοιτητικά χρόνια είχε έντονη συνδικαλιστική δράση στην ΟΝΝΕΔ, ενώ διετέλεσε και Τομεάρχης στη Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού. Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Βαληνάκη και έχουν ένα γιο.


Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ