Τι είπε ο Μητσοτάκης για το μεγάλο ενεργειακό έργο που ετοιμάζεται στην Κρήτη

Τι αποκάλυψε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ

Ένα μεγάλο ενεργειακό έργο αναμένεται να υλοποιηθεί προσεχώς στην Κρήτη κι αυτό δεν είναι άλλο από το ηλιοθερμικό πάρκο που ετοιμάζεται στην περιοχή της Σητείας για το οποίο εδώ και μέρες σας είχα ενημερώσει ότι είναι ψηλά στην ατζέντα του μεγάρου Μαξίμου.

Αυτό αποκάλυψε από το βήμα της 84ης ΔΕΘ όπου μίλησε κατά την διάρκεια των εγκαινίων της ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε πρόκειται για ενα ηλιοθερμικό έργο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με τεχνολογία ρευστού άλατος το οποίο μάλιστα αναμένεται προς έγκριση στην επόμενη διϋπουργική επιτροπή στρατηγικών επενδύσεων.

«Ενέργεια και περιβάλλον αποκτούν ιδιαίτερη σημασία για την πατρίδα μας. Η παραγωγή ενέργειας πρέπει πλέον να συνδυάζεται με την προστασία των φυσικών πόρων. Η χώρα πρέπει να μπει στον δρόμο της απεξάρτησης από τον άνθρακα» συνέχισε ο πρωθυπουργός. Όπως σημείωσε, στην επόμενη διϋπουργική επιτροπή στρατηγικών επενδύσεων θα εγκριθεί ένα νέο σχέδιο ηλιοθερμικό έργο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με τεχνολογία ρευστού άλατος στην Κρήτη, που θα καλύψει 10% των αναγκών του νησιού. Και το σχέδιο διάσωσης της ΔΕΗ κινείται στην ίδια κατεύθυνση, με την αδρανοποίηση μονάδων που δεν είναι πλέον βιώσιμες»

επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ