Μπορεί ο δεύτερος να είναι πρώτος στην ΠΕΔ;

Λίγο πριν κλείσει η κάλπη, υπήρξε διχογνωμία -αν όχι ένταση - για την κατανομή των εδρών


Σε κλίμα πόλωσης διεξάγονται από νωρίς το πρωί της Κυριακής οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου ΔΣ στην ΠΕΔ Κρήτης, με τον "αγώνα" να κρίνεται αμφίρροπος.

Στα πηγαδάκια που έχουν στηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο, κυριαρχούν η...ένταση αλλά και ο προβληματισμός για την επόμενη ημέρα. άλλωσε και αυτή η εκλογική αναμέτρηση διεξάγεται με τους νέους "όρους" του Κλεισθένη, που εκτός όλων των άλλων δοκιμάζουν αντοχές αλλά και επιδέχονται πολλών ερμηνειών.

Λίγο πριν κλείσει η κάλπη, διχογνωμία -αν όχι ένταση - για την κατανομή των εδρών υπήρξε μεταξύ του Δημάρχου Αρχανών - Αστερουσίων Μανόλη Κοκοσάλη και του Νίκου Ταταράκη, που είναι μέλος της εφορευτικής επιτροπής.

Συγκεκριμένα, για το πως θα κατανεμηθούν οι 21 θέσεις της επόμενης ημέρας, εκ των οποίων ο 13 είναι δήμαρχοι που μετέχουν και στα δύο ψηφοδέλτια. Οι 7, δηλαδή, που ανήκουν στο ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Αυτοδιοικητικής Κίνησης Δήμων Κρήτης και οι 6 που περιλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο της «Ενωτικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης Κρήτης» θα μετέχουν ούτως ή άλλως.

Εκεί που θα...παιχτεί το παιχνίδι είναι σε επίπεδο συμβούλων με τις δύο "παρατάξεις" να διασταυρώνουν τα ξίφη τους πριν καν κλείσουν οι κάλπες. Μάλιστα, επειδή ακριβώς ο νέος νόμος μάλλον μπερδεύει, παρά απλοποιεί τη διαδικασία, ασφαλείς πληροφορίες του cretalive αναφέρουν ότι έχει ερωτηθεί και ο νομικός σύμβουλο της ΚΕΔΕ.


Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ