Συγκίνηση στην εκδήλωση για τον παπά-Γιώργη στην Γαρίπα

​Οι μαθητές του κατηχητικού σχολείου και οι ενορίτες της Γαρίπας δεν ξεχνούν τον παπά- Γιώργη, τον άνθρωπο και ιερέα που διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στις ζωές τους από τότε που ήταν μικρά παιδιά.

Οι μαθητές του κατηχητικού σχολείου και οι ενορίτες της Γαρίπας δεν ξεχνούν τον παπά- Γιώργη, τον άνθρωπο και ιερέα που διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στις ζωές τους από τότε που ήταν μικρά παιδιά.

Ο πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Τσαγκατάκης διετέλεσε ιερέας στην Γαρίπα από το 1957 μέχρι και το 2002! Και όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε για τους χωριανούς του ένας «φάρος» ελπίδας και πίστης. Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τα μαθήματα ζωής που τους έμαθε, για τις αρχές και τις αξίες που τους δίδαξε, παλιοί μαθητές του πήραν την πρωτοβουλία να τον τιμήσουν σήμερα.

Μεταξύ αυτών ο αρχιμανδρίτης και υπογραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης Νήφωνας, ο πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Ανατολικής Κρήτης Γιώργος Σφακιανάκης αλλά και η κόρη του παπά-Γιώργη, Καλλιόπη. Η εκδήλωση ήταν άκρως συγκινητική με τον παπά-Γιώργη να βουρκώνει ακούγοντας τα θερμά λόγια των «πνευματικών» του παιδιών αλλά και την αγάπη των ενοριτών του. «Δεν μπορώ να ξεχάσω μετά τη λειτουργία που ξεκινούσε το κατηχητικό και μαζευόμαστε όλα τα παιδιά του χωριού και μας λέγατε ιστορίες που κατέληγαν πάντα σε καλές πράξεις.

Δεν μπορώ να ξεχάσω τα όμορφα τραγούδια που τραγουδούσαμε στις εκδρομές, τις πολύτιμες συμβουλές που μας δίνατε σαν δεύτερος πατέρας μας. Μπορώ να πω πολλά ακόμα γι’ αυτά τα αγνά και όμορφα χρόνια που ήταν γεμάτα με μηνύματα αγάπης, σεβασμού και ταπεινότητας. Πάντα υπήρξατε μπροστάρης για να μας οδηγείτε» ανέφερε μεταξύ άλλων εμφανώς συγκινημένος ο κ. Σφακιανάκης.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ