44χρονη σκοτώθηκε από μαύρη αρκούδα

44χρονη σκοτώθηκε από μαύρη αρκούδα

Μιλούσε με τον πατέρα της στο τηλέφωνο

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία του Καναδά από τον θάνατο μιας 44χρονης από επίθεση αρκούδας. Όπως αποκάλυψε ο πατέρας της άτυχης γυναίκας, μιλούσε με την κόρη του στο τηλέφωνο την ώρα της επίθεσης. Η Stephanie Blais, ήταν μαζί με τον σύζυγό της, Curtis, και τα δύο τους παιδιά στο σπίτι της οικογένειας σε μια απομακρυσμένη περιοχή στο Saskatchewan.

Προβλήματα στην παροχή του νερού ανάγκασαν την γυναίκα να τηλεφωνήσει στον πατέρα της από ένα δορυφορικό τηλέφωνο.

"Με κάλεσε για να μου πει ότι δεν είχαν νερό και ότι τελικά ο άνδρας της κατάφερε να το επιδιορθώσει. Τότε είπε στον γιο της να τρέξει μέσα για να πάρει μια κεραία. δήλωσε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ο Hubert Esquirol. Δευτερόλεπτα μετά, άκουσε το γρύλισμα της αρκούδας και χτύπους. Μετά σιωπή. “Έμεινα στη γραμμή για μερικά λεπτά, πριν το κλείσω και μετά προσπάθησα να καλέσω ξανά. Αλλά οι ήχοι που άκουσα ήταν τρομακτικοί. Πέρασε από το μυαλό μου ότι ήταν επίθεση, αλλά συμβαίνουν μία στο εκατομμύριο" πρόσθεσε ο άνδρας.

Ο θάνατος της 44χρονος είναι ο πρώτος από αρκούδα στην περιοχή μετά το 1983, σύμφωνα με τον Guardian. Η οικογένεια της γνώριζε τι να κάνει σε περίπτωση επίθεσης αρκούδας και ο πατέρας της υποπτεύεται ότι η κόρη του τηλεφωνούσε από ανοιχτή περιοχή δίπλα στη γραμμή που βρίσκεται στο δέντρο για να έχει καλύτερο σήμα. Πιστεύει ότι μια αρσενική αρκούδα την πλησίασε από πίσω, καθώς υπάρχει κοντά μια μικρή λίμνη και δάσος.

“Μάλλον η Stephanie ήταν στο οπτικό πεδίο της αρκούδας. Θα είχε γυρισμένη την πλάτη της στην αρκούδα και δεν την είδε" τόνισε.

Ο σύζυγός της, όταν είδε την αρκούδα την ψέκασε με σπρέι πιπεριού, κάτι που εξαγρίωσε το ζώο. Τότε την πυροβόλησε δύο φορές. Προσπάθησε να σώσει την 44χρονη, αλλά δεν είχε σφυγμό. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Πηγή: enikos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ