70 ανθώπους σκότωσε ο καύσωνας
Εβδομήντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το κύμα καύσωνα που έπληξε το Κεμπέκ, σύμφωνα με τον επίσημο, τελικό απολογισμό
Το κύμα καύσωνα που έπληξε το Κεμπέκ στις αρχές του μήνα προκάλεσε τον θάνατο 70 ανθρώπων, σύμφωνα με τον τελικό απολογισμό των τοπικών υγειονομικών αρχών που δόθηκε χθες Δευτέρα στη δημοσιότητα.
Σχεδόν οι μισοί από τους θανάτους, οι 34, καταγράφηκαν στο Μόντρεαλ, οικονομική πρωτεύουσα του Κεμπέκ, επεσήμανε η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της επαρχίας.
Καύσωνας έπληξε τον ανατολικό Καναδά επί μία εβδομάδα στις αρχές Ιουλίου, όμως μόνο στο Κεμπέκ καταγράφηκε αύξηση των θανάτων που συνδέθηκε με τις ακραίες θερμοκρασίες.
Το 2010 ένα άλλο κύμα καύσωνα είχε προκαλέσει τον θάνατο περίπου 100 ανθρώπων στην περιοχή του Μόντρεαλ.
- Τι ζήτησαν να φάνε τα παιδιά που βγήκαν χθες από το σπήλαιο
- Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διόρισε τον στρατηγό Γιασάρ Γκιουλέρ νέο αρχηγό του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας
- Ταϊλάνδη: Γιατί απαγορεύεται στα παιδιά που σώθηκαν η επαφή με τους γονείς τους;