Αδελφός Τ. Φλόιντ: Μορφωθείτε και μάθετε ποιον ψηφίζετε!

Αδελφός Τ. Φλόιντ: Μορφωθείτε και μάθετε ποιον ψηφίζετε!

Ειρηνικές διαδηλώσεις ζητά η οικογένεια του δολοφονηθέντος Αφροαμερικανού

Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ έχει συνταράξει όλες τις γειτονιές απ’ άκρη, σ’ άκρη στις ΗΠΑ, αναδεικνύοντας τις ανισότητες και τον ρατσισμό στη χώρα.

Χιλιάδες κόσμου βγήκε στους δρόμους από την περασμένη Τρίτη, όταν και διέρρευσε το βίντεο στο οποίο ο Τζορτζ Φλόιντ φαίνεται να εκλιπαρεί για τη ζωή του, κάτω από το γόνατο του αστυνομικού που τελικά του τη στέρησε.

Ο αδερφός του Τζορτζ Φλόιντ βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο σημείο όπου δεκάδες πολίτες αφήνουν λουλούδια και μηνύματα στη μνήμη του άνδρα που έπεσε νεκρός την περασμένη εβδομάδα και έστειλε το δικό του μήνυμα σε όλη τη χώρα, που φλέγεται από διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες.

«Αν δεν είμαι εδώ όταν ενοχλούν την κοινότητά μου τι θα κάνετε; Δεν θα κάνετε τίποτα γιατί δεν θα φέρει πίσω τον αδερφό μου. Μπορεί να μοιάζει ωραίο στιγμιαία» είπε ο αδερφός του Τζορτζ Φλόιντ εμφανώς συγκινημένος απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Η οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ ζητά φιλειρηνικές διαδηλώσεις

«Η οικογένειά μου ήταν φιλειρηνική, είχε φόβο Θεού. Είμαστε αναστατωμένοι, αλλά δεν θα το δεχτούμε αυτή την επαναληψημότητα. Σε κάθε περιστατικό αστυνομικής βίας, το ίδιο πράγμα συνέβη. Είχαμε διαμαρτυρίες, είχαμε καταστροφές και κανείς δεν συγκινήθηκε. Και ξέρετε γιατί; Γιατί είναι τα δικά μας πράγματα που καταστρέφαμε» είπε στη συνέχεια απευθύνοντας έκκληση να σταματήσει βία και τα επεισόδια.

«Δεν πρόκειται να συγκινηθούν, οπότε ας το κάνουμε αλλιώς. Να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε πως οι ζωές των μαύρων δεν έχουν αξία και να αρχίσουμε να ψηφίζουμε» συνέχισε ο αδερφός του Τζορτζ Φλόιντ που σημείωσε πως οι πολίτες θα πρέπει να ψηφίζουν όχι μόνο στις προεδρικές εκλοκές, αλλά και στις προκαταρκτικές, παντού.

«Μορφωθείτε και μάθετε για ποιον ψηφίζετε, είπε ο αδερφός του Φλόιντ
«Μορφωθείτε, μην περιμένετε κάποιος άλλος να σας πει ποιος είναι ποιος. Μορφωθείτε και μάθετε για ποιον ψηφίζετε» είπε με ιδιαίτερη ένταση ο αδερφός του Τζορτζ Φλόιντ: «Έτσι θα τους χτυπήσουμε. Γιατί είμαστε πολλοί! Είμαστε πολλοί! Είμαστε πολλοί! Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε ειρηνικά. Κάντε το ειρηνικά, σας παρακαλώ», έκλεισε με τους παρευρισκόμενους να τον χειροκροτούν.
 

 

Πηγή: iefimerida.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ