Αγγλία: Αποβολή για όποιον βήξει, φταρνιστεί ή αστειευτεί με τον κορωνοϊό

Αγγλία: Αποβολή για όποιον βήξει, φταρνιστεί ή αστειευτεί με τον κορωνοϊό

Μία από τις πιο αυστηρές πολιτικές συμπεριφοράς έχει εκπονηθεί από την Ακαδημία «Ark Alexandra» στο Χέιστινγκς, στο ανατολικό Σάσεξ.

Πολλά σχολεία στην Αγγλία άνοιξαν σήμερα τις πόρτες τους για τους μαθητές με τα μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης του κορωνοϊού να θεωρούνται από πολλούς δρακόντεια. Σχεδόν όλα τα σχολεία έχουν αποφασίσει ότι δεν είναι ασφαλές να εντάξουν παιδιά με παραβατική συμπεριφορά σε αίθουσες διδασκαλίας. Μία από τις πιο αυστηρές πολιτικές συμπεριφοράς έχει εκπονηθεί από την Ακαδημία «Ark Alexandra» στο Χέιστινγκς, στο ανατολικό Σάσεξ.

Σε επιστολή του προς τους γονείς, ο Jerome Scafe, αναπληρωτής διευθυντής, παρουσίασε τις νέες «κόκκινες γραμμές του σχολείου τους, που ορίζει ο κορονοϊός». Προειδοποίησε: «Οι ακόλουθες συμπεριφορές μπορεί να οδηγήσουν σε αποβολή για κάποιο χρονικό διάστημα: Εσκεμμένος ή κακόβουλος βήχας, φτάρνισμα σε οποιοδήποτε σημείο της τάξης, χιουμοριστικά ή ακατάλληλα σχόλια ή άλλες δηλώσεις σχετικά με τον κορονοϊό, σκόπιμη φυσική επαφή με οποιοδήποτε άλλο άτομο, επανειλημμένη αποτυχία στο να ακολουθήσει τις οδηγίες».

Η Ακαδημία «Byron» στο Άκτον του δυτικού Λονδίνου, έχει υιοθετήσει νέα πολιτική συμπεριφοράς των μαθητών: «Ορισμένες συμπεριφορές (π.χ. βήχας σκόπιμα προς το πρόσωπο άλλου ατόμου) που θα χαρακτηρίζονταν  προηγουμένως «απλά αντικοινωνικές», τώρα θα θεωρούνται εξαιρετικά σοβαρές». Ένας μαθητής που σκοπίμως αγνοεί ή αρνείται να ακολουθήσει τις οδηγίες σχετικά με τους κανόνες υγιεινής και την απόσταση που πρέπει να τηρεί  μεταξύ των συμμαθητών του, θα μετακινηθεί σε άλλη τάξη και εάν οι εκπαιδευτικοί καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι θέτει άλλους σε κίνδυνο, τότε οι γονείς να περιμένουν ότι το παιδί τους μπορεί να αποκλειστεί από τα μαθήματα!

Το «John Flamsteed Community School» στο Ντέρμπι έχει την δική του πολιτική: «Οι μαθητές θα έχουν συγκεκριμένες τουαλέτες, τις οποίες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν κατά τη διάρκεια του διαλείμματος και αυτό πρέπει να τηρηθεί αυστηρά. Αν ένας μαθητής αποφασίσει να μην σεβαστεί τους κανόνες, αυτό θα αντιμετωπίζεται ως πολύ σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ