Ακάρ: Η "Γαλάζια Πατρίδα" περιλαμβάνει και την Κύπρο

 Ακάρ: Η "Γαλάζια Πατρίδα" περιλαμβάνει και την Κύπρο

"Στην Ανατολική Μεσόγειο δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο επιβίωσης οποιουδήποτε σχεδίου που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία", είπε το μεσημέρι της Τρίτης ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας

"Στην Ανατολική Μεσόγειο δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο επιβίωσης οποιουδήποτε σχεδίου που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία", είπε το μεσημέρι της Τρίτης ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, ακολουθώντας τις χτεσινές δηλώσεις Ερντογάν. Η Τουρκία έχει την αποφασιστικότητα και την ικανότητα "να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της στη "Γαλάζια Πατρίδα" που περιλαμβάνει και την Κύπρο", δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ.

Αναλυτικά το μήνυμα του Ακάρ, ο οποίος σήμερα πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Τουρκίας: "Το τουρκικό Ναυτικό συνοδεύει και προστατεύει το Oruc Reis κι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων, συμφερόντων της της Τουρκίας στις θαλάσσιες περιοχές που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο. Η Τουρκία έχει την αποφασιστικότητα, τη θέληση και την ικανότητα να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της στη Γαλάζια Πατρίδα της που περιλαμβάνει και την Κύπρο.

Στην ανατολική Μεσόγειο δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο επιβίωσης οποιουδήποτε σχεδίου που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία και την "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” και δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στην περιοχή".

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ