Ακάρ: Οι ΗΠΑ παραμορφώνουν τα ιστορικά γεγονότα

Ακάρ: Οι ΗΠΑ παραμορφώνουν τα ιστορικά γεγονότα

«Απροσεξία» η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, λέει ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας

Για άρνηση και παραμόρφωση των ιστορικών γεγονότων κατηγόρησε τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, αναφερόμενος στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ.

Ο Ακάρ τόνισε πως «η ιστορία δεν μπορεί να ξαναγραφεί με τέτοιες πολιτικές εξηγήσεις» και αναρωτήθηκε τι άλλαξε από πέρσι όταν και η αμερικανική διοίκηση δεν είχε κάνει αυτές τις δηλώσεις. «Είναι απαράδεκτο και άχρηστο να εξαγάγουμε εχθρότητα από την Ιστορία και να δημιουργούμε νέες αντιθέσεις. Τα ιστορικά γεγονότα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως μέσο σύγκρουσης, δεν πρέπει να πολιτικοποιούντα
ι» είπε.

Στην συνέχεια ο Τούρκος υπουργός Άμυνας είπε πως η απόφαση της Ουάσινγκτον επηρεάζει αρνητικά και τις σχέσεις της Τουρκίας με την Αρμενία. Τονίζει δε μάλιστα πως η αμερικανική διοίκηση επηρεάστηκε από την αρμενική διασπορά στις ΗΠΑ καθώς και άλλους κύκλους ενώ σημείωσε πως οι ΗΠΑ με την απόφαση αυτή αρνούνται τις δικές τους ιστορικές υπογραφές και τα έγγραφα χαρακτηρίζοντας την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων ως μία «απροσεξία» των ΗΠΑ.

 

Δείτε επίσης:

Η δήλωση Μπάιντεν για τη Γενοκτονία των Αρμενίων - Οργισμένη αντίδραση της Άγκυρας 

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ