Ακσόι σε Ευρωπαϊκό Συμβούλιο: «Είστε αιχμάλωτοι της Ελλάδας και της Κύπρου»

Τί αναφέρεται στην ανακοίνωση

Στα προσωπικά συμπεράσματα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, μετά την τηλεδιάσκεψη της συνόδου των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ενωσης απάντησε με αιχμηρό τρόπο ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, χαρακτηρίζοντας το συμβούλιο «αιχμάλωτο του διδύμου Ελλάδας – Τουρκίας».

Ο Χαμί Ακσόι στην ανακοίνωσή του συστήνει μάλιστα στον Σαρλ Μισέλ να απευθύνει τα… συμπεράσματά του και τις εκκλήσεις του για διάλογο όχι προς την Τουρκία, αλλά προς την Ελλάδα και την Κύπρο, οι οποίες «εκμεταλλεύονται» την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και αυξάνουν την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο.

Η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει συγκεκριμένα:

«Τα συμπεράσματα που εκδόθηκαν μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που συνεδρίασε στις 19 Αυγούστου 2020, επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά ότι το Συμβούλιο είναι αιχμάλωτος της κατεύθυνσης που της δίνουν και του εκβιασμού που της ασκούν δύο κράτη-μέλη του.

Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να αποτελεί μέρος της διαδικασίας που στοχεύει στην ειρήνη, την ευημερία και τη σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο, πρέπει να είναι αντικειμενική και ειλικρινής. Όπως έχουμε ήδη δηλώσει, οι εκκλήσεις για ψυχραιμία δεν πρέπει να γίνονται προς τη χώρα μας, η οποία είναι υπέρ του διαλόγου και της συνεργασίας, αλλά προς την Ελλάδα και την Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου, που είναι οι πραγματικές πλευρές που εκμεταλλεύονται την αλληλεγγύη της ΕΕ, βλάπτουν τα συμφέροντα της ΕΕ και αυξάνουν την ένταση.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ