Ακτιβιστές περιέλουσαν με μπογιά το Στόουνχεντζ και ιδιωτικά τζετ

Newsroom
Newsroom

Συνελήφθησαν δύο ακτιβίστριες

Δύο ακτιβίστριες για το Κλίμα της οργάνωσης Just Stop Oil διείσδυσαν τα ξημερώματα στην πίστα του διεθνούς αεροδρομίου του Στάνστεντ κοντά στο Λονδίνο και περιέλουσαν με πορτοκαλί μπογιά ιδιωτικά τζετ. Συνελήφθησαν από την αστυνομία.

Στις 5 το πρωί, οι δύο γυναίκες, 22 και 28 ετών αντίστοιχα, έκοψαν το συρμπατόπλεγμα του φράκτη του αεροδρομίου και διείσδυσαν στην ζώνη όπου σταθμεύει αυτές τις μέρες το αεροσκάφος που χρησιμοποιεί η Τέιλορ Σουίφτ, η οποία δίνει αυτό το σαββατοκύριακο συναυλίες στο Λονδίνο, ανακοίνωσε η Just Stop Oil αναρτώντας και σχετικό βίντεο.

Οι δύο ακτιβίστριες περιέλουσαν δύο τζετ με πορτοκαλί μπογιά και λίγα λεπτά αργότερα συνελήφθησαν. Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για φθορά και παρεμπόδιση χρήσης ή λειτουργίας εθνικών υποδομών, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η Just Stop Oil ζητά τον τερματισμό της εκμετάλλευσης των ορυκτών καυσίμων μέχρι το 2030. Οι αμφιλεγόμενες ενέργειές της, κυρίως σε μουσεία και με την ευκαιρία αθλητικών διοργανώσεων ή θεαμάτων, επισύρουν στους ακτιβιστές ποινές φυλάκισης.

Χθες, ακτιβιστές περιέλουσαν με μπογιά τους μονόλιθους του μνημείου του Στόουνχεντζ στην Αγγλία, που ετοιμάζεται να υποδεχθεί χιλιάδες επισκέπτες για το θερινό ηλιοστάσιο.

 

 

Φωτογραφία από Mike Bosnovic από το Pixabay

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ