Aκυρώσεις πτήσεων στη Μάλτα από το νέφος της ηφαιστειακής τέφρας στην Αίτνα
Πάνω από 19 πτήσεις ακυρώθηκαν έως αργά το απόγευμα
Ένα νέφος ηφαιστειακής τέφρας από την Αίτνα στη Σικελία μετακινήθηκε προς τον εναέριο χώρο της Μάλτας σήμερα, υποχρεώνοντας τις αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν πτήσεις προς το νησί της Μεσογείου, στο απόγειο της τουριστικής περιόδου.
«Αντιμετωπίζουμε αυτήν τη στιγμή προβλήματα στις πτήσεις εξαιτίας νεφών ηφαιστειακής τέφρας πάνω από τα μαλτέζικα νησιά έπειτα από την πρόσφατη δραστηριότητα του ηφαιστείου Αίτνα», ανέφερε το διεθνές αεροδρόμιο της Μάλτας σε ένα μήνυμα που ανήρτησε στο Facebook.
Ένας εκπρόσωπος Τύπου είπε πως 19 πτήσεις ακυρώθηκαν έως αργά το απόγευμα σήμερα, ενώ σε αρκετές άλλες έχουν σημειωθεί σημαντικές καθυστερήσεις.
Το αεροδρόμιο της Μάλτας βρίσκεται σε απόσταση περίπου 220 χιλιομέτρων νότια του ηφαιστείου της Αίτνας, του ενεργότερου στην Ευρώπη, το οποίο άρχισε να εκρήγνυται ξανά την περασμένη εβδομάδα, οδηγώντας στο κλείσιμο του μεγαλύτερου αεροδρομίου της Σικελίας, στη πόλη Κατάνια.
- Ζελένσκι: Παραδώσαμε προτάσεις για τερματισμό του πολέμου στους Αμερικανούς διαμεσολαβητές
- Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από επίθεση των Χούθι σε πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα
- Μάλτα: Νέφος ηφαιστειακής τέφρας από την Αίτνα προκάλεσε προβλήματα στις πτήσεις




