Αμερικανός δικαστής αρνήθηκε τη ποινή φυλάκισης σε δύο άντρες

Αμερικανός δικαστής αρνήθηκε τη ποινή φυλάκισης σε δύο άντρες

Οι δύο άντρες παρίσταναν τους ομοσπονδιακούς πράκτορες

Ένας Αμερικανός δικαστής αρνήθηκε χθες, να οδηγήσει στη φυλακή δύο άντρες, που κατηγορούνται ότι παρίσταναν τους ομοσπονδιακούς πράκτορες και έδιναν δώρα σε προσωπικό των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, επιφέροντας πλήγμα στους εισαγγελείς που υποστήριξαν ότι, οι κατηγορούμενοι αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια και πρέπει να κρατηθούν.

Ο 40χρονος Αριάν Ταχερζαντέχ και το 35χρονος Χαϊντέρ Αλί συνελήφθησαν την προηγούμενη εβδομάδα και κατηγορούνται ότι έδιναν δώρα, οικονομικής αξίας χιλιάδων δολαρίων, όπως διαμερίσματα χωρίς ενοίκιο και συσκευές έξυπνων κινητών τηλεφώνων (iPhone) σε πράκτορες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου και ενός, που ήταν υπεύθυνος για την προστασία της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ, Τζιλ Μπάιντεν. Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες είναι υπεύθυνες, για την προστασία του προέδρου των ΗΠΑ, αλλά και άλλων υψηλόβαθμων Αμερικανών αξιωματούχων.

«Δεν υπάρχουν ενδείξεις, ότι υπήρξε κίνδυνος σχετικός με πληροφορίες, για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ», δήλωσε ο δικαστής, Μάικλ Χάρβεϊ.

Ο Χάρβεϊ διέταξε τους δύο άντρες να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό, μέσω της παρακολούθησης με GPS και μαζί με τους γονείς τους, αλλά και να παραδώσουν τα διαβατήρια τους, όπως και να μείνουν μακριά από αεροδρόμια και πρεσβείες. Ο δικαστής συμφώνησε, να κρατήσει την επίσημη ανακοίνωση της απόφασης του μέχρι το πρωί της Τετάρτης, ώστε η κυβέρνηση να έχει τον κατάλληλο χρόνο, προκειμένου να εξετάσει το ενδεχόμενο για την κατάθεση έφεσης.

Ο δικαστής είπε ότι, οι εισαγγελείς δεν απέδειξαν ότι οι κατηγορούμενοι, προσπάθησαν να εισχωρήσουν στις μυστικές υπηρεσίες με ειδεχθή κίνητρα, επισημαίνοντας ότι «διαφάνηκε θεαματικά» πως δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος, ότι μπορούν να παριστάνουν τους πράκτορες.

Ο Χάρβεϊ είπε επίσης, ότι κανένας από τους κατηγορούμενους δεν βαρύνεται με ένα βίαιο έγκλημα και κανένας δεν αντιμετωπίζει μία σκληρή ποινή φυλάκισης, στην περίπτωση που καταδικαστεί. Τα δεδομένα αυτά, δεν υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς των εισαγγελέων, ότι οι κατηγορούμενοι αποτελούν απειλή για την κοινωνία. Ο δικαστής τόνισε ότι, υπήρξαν «σημαντικά χειρότερες και πιο επικίνδυνες υποθέσεις πλαστοπροσωπίας», ενώπιον του δικαστηρίου στο παρελθόν.

Την ίδια στιγμή, ο Χάρβεϊ είπε πως πιστεύει ότι οι εισαγγελείς έχουν αρκετές αποδείξεις, για να εξασφαλίσουν την καταδίκη των κατηγορουμένων, στην υπόθεση αυτή.

 

Πηγή; ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ