Ανακάλυψε μία περιουσία στις λασπωμένες όχθες του Τάμεση

ίδρυσε μια επιχείρηση βασισμένη σε σκουπίδια που βγάζει από τις λασπωμένες όχθες του ποταμού Τάμεση.

Έχοντας μείνει χωρίς δουλειά και εγκλωβισμένη στο Λονδίνο από lockdowns, η Φλόρα Μπλαθγουάιτ, ίδρυσε μια επιχείρηση βασισμένη σε σκουπίδια που βγάζει από τις λασπωμένες όχθες του ποταμού Τάμεση.

Λίγο περισσότερο από ένα χρόνο από τότε που της ήρθε η ιδέα έχοντας μπροστά της τα πολύχρωμα κομμάτια πλαστικού που συνέλεξε στο πλαίσιο εκστρατείας καθαρισμού του ποταμού, η 34χρονη έχει φτιάξει και πουλήσει χιλιάδες ευχετήριες κάρτες διακοσμημένες με αυτά.

Όταν μετακόμισε στο Πέκαμ στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, έστειλε μία παρτίδα καρτών διακοσμημένες με τα πλαστικά σε γείτονες προσφέροντάς τους βοήθεια αν χρειάζονταν λόγω του Covid-19.

«Ήταν οι πρώτες Washed Up Cards. Μερικοί από τους γείτονές μου είπαν ότι "αυτές είναι καταπληκτικές, πρέπει να ξεκινήσετε να τις πουλάτε"», είπε στο Reuters.

Τώρα δουλεύει τις κάρτες παράλληλα με μερική απασχόληση για μία εταιρεία που πουλάει συσκευασίες από φύκια στην οποία εντάχθηκε μετά την αναστολή εργασίας και αργότερα απόλυση από επιχείρηση που παράγει σάλτσες από ανεπιθύμητα φρούτα και λαχανικά.

Απόφοιτος σχολής γεωγραφίας, δεν είχε επίσημη κατάρτιση στην τέχνη αλλά απολαμβάνει να βρίσκεται έξω και να ανακαλύπτει νέες χρήσεις σε παλιά κουμπιά ή πλαστικά καλαμάκια καθαρίζοντας την όχθη του ποταμού για μία ντόπια περιβαλλοντική φιλανθρωπική οργάνωση.

«Δεν μπορούσα να βγω στην ύπαιθρο ... γιατί ήμασταν κολλημένοι στο Λονδίνο, οπότε ο Τάμεσης έχει γίνει ένα είδος υπέροχου καταφύγιου για μένα, καθώς βγαίνω και κάνω κάτι θετικό, νιώθοντας διπλά όμορφα».

Συνήθως βγάζει εκατοντάδες κάρτες το μήνα, αν και τον προηγούμενο μήνα έκανε αρκετές χιλιάδες για να μπορέσει να ανταποκριθεί σε μια αύξηση των παραγγελιών, αφού η ιστορία της εμφανίστηκε στα βρετανικά μέσα ενημέρωσης. Η Μπλαθγουάιτ βλέπει την επιτυχία της ως μέρος ενός ευρύτερου κινήματος.

«Νομίζω ότι ο δρόμος προς τα εμπρός θα είναι οι άνθρωποι να κάνουν πράγματα και να ιδρύουν επιχειρήσεις που δεν έχουν τόσο μεγάλο αντίκτυπο στο περιβάλλον, είτε επαναχρησιμοποιώντας κάτι, είτε αναβαθμίζοντας κάτι, είτε κατασκευάζοντας κάτι από τα απόβλητα. Εγώ νομίζω ότι αυτός είναι ο δρόμος του μέλλοντος», είπε. 

«Ελπίζω λοιπόν ότι οι άνθρωποι θα κάνουν όλο και περισσότερα - και ήδη το κάνουν. Σε καμία περίπτωση δεν είμαι η πρώτη».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ