Αναλαμβάνει σήμερα την προεδρία ο Μακρόν
Αναβρασμός επικρατεί στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων
Αναβρασμός επικρατεί σήμερα το πρωί στο Ελιζέ, καθώς το γαλλικό προεδρικό μέγαρο πρόκειται να υποδεχθεί σήμερα τον νέο ένοικό του, τον Εμμανουέλ Μακρό, 8ο πρόεδρο της Πέμπτης Δημοκρατίας.
Περίπου 400 δημοσιογράφοι, γάλλοι και ξένοι, έχουν ζητήσει διαπίστευση για να παρακολουθήσουν την παράδοση της προεδρίας στον νέο πρόεδρο από τον απερχόμενο προκάτοχό του, τον Φρανσουά Ολάντ.
Εκαντοντάδες φωτογράφοι και εικονολήπτες έχουν πάρει θέση στην αυλή του προεδρικού μεγάρου των Ηλυσίων, ακόμη και στη στέγη του.
Στο κέντρο της αυλής βρίσκεται το μεγάλο κόκκινο χαλί, πάνω στο οποίο θα περπατήσει ο εκλεγμένος πρόεδρος για να φθάσει στο πλατύσκαλο, όπου ακριβώς στις 10:00 θα τον περιμένει ο προκάτοχός του. Ενα απόσπασμα της Προεδρικής Φρουράς θα αποδίδει τιμές.
Οι δύο άνδρες θα περάσουν στη συνέχεια μέσα στο προεδρικό γραφείο, στον πρώτο όροφο του μεγάρου, για ένα τετ-α-τετ στη διάρκεια του οποίου ο απερχόμενος θα παραδώσει στον διάδοχό του μερικά κρατικά απόρρητα, μεταξύ των οποίων και τους περίφημους κωδικούς των πυρηνικών όπλων.
- Δύο νεκροί και 377 τραυματίες από ισχυρό σεισμό
- Ο προστατευτισμός γίνεται «κανόνας» σε διεθνές επίπεδο, προειδοποιεί ο Πούτιν
- Ο Τραμπ δεν μπορεί να φανταστεί ότι η Ρωσία είναι ευχαριστημένη με τη βορειοκορεατική πυραυλική δοκιμή