Ανοίγει το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο τούνελ αυτοκινητόδρομου της Κίνας

Σε μήκος 10,79 χιλιομέτρων, η σήραγγα Taihu εκτείνεται κάτω από τη λίμνη στην επαρχία Jiangsu

Μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια κατασκευής, το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο τούνελ αυτοκινητόδρομου της Κίνας είναι πλέον ανοικτό για την κυκλοφορία οχημάτων.

Μήκους 10,79 χιλιομέτρων, η σήραγγα Taihu εκτείνεται κάτω από τη λίμνη Taihu στην επαρχία Jiangsu της ανατολικής Κίνας. Σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους στο Jiangsu, η σήραγγα κατασκευάστηκε με κόστος περίπου 1,56 δισεκατομμύρια δολάρια. Η κατασκευή είχε ξεκινήσει πριν τέσσερα χρόνια, στις 9 Ιανουαρίου 2018.

Σύμφωνα με το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, πάνω από 2 εκατ. κυβικά μέτρα σκυροδέματος χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή της σήραγγας διπλής κατεύθυνσης, η οποία έχει έξι λωρίδες και έχει πλάτος 17,45 μέτρα. Η σήραγγα αποτελεί μέρος του αυτοκινητόδρομου Changzhou-Wuxi μήκους 43,9 χιλιομέτρων, ο οποίος άνοιξε για το κοινό στις 30 Δεκεμβρίου 2021.

Παρέχει έναν εναλλακτικό δρόμο ταχείας κυκλοφορίας για ταξιδιώτες που ταξιδεύουν μεταξύ Σαγκάης και Ναντζίνγκ, της πρωτεύουσας του Jiangsu, συνδέοντας δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, με στόχο την αποσυμφόρησή τους.

Η μεγαλύτερη σε μήκος σήραγγα αυτοκινητόδρομου στον κόσμο είναι η σήραγγα Ryfast διπλού δρόμου μήκους 14,3 χιλιομέτρων της Νορβηγίας, η οποία εκτείνεται μεταξύ της πόλης του Stavanger και του δήμου Strand. Το τμήμα της υποβρύχιας σήραγγας του Tokyo Bay Aqua-Line, ενός αυτοκινητόδρομου οχημάτων που περνά κάτω από τον κόλπο του Τόκιο, είναι 9,6 χιλιόμετρα.

Όσον αφορά τις υποθαλάσσιες σήραγγες γενικά, όμως, το ρεκόρ κατέχει η σήραγγα της Μάγχης, που συνδέει την Αγγλία και τη Γαλλία.  

 

Πηγή: Lifo

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ