Ανοίγουν τη Δευτέρα τα σύνορα της Ελλάδας για τους υπηκόους της Σερβίας

Ανοίγουν τη Δευτέρα τα σύνορα της Ελλάδας για τους υπηκόους της Σερβίας

Στους Σέρβους επισκέπτες δεν θα επιβάλλεται καραντίνα μιας εβδομάδας

Οι υπήκοοι της Σερβίας θα μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα από τις 19 Απριλίου, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Tanjug ο Σέρβος πρέσβης στην Αθήνα, Ντούσαν Σπασόγεβιτς. Ο πρέσβης διευκρίνισε ότι η είσοδος των Σέρβων στην Ελλάδα θα μπορεί να γίνει αεροπορικώς ή οδικώς από τα σύνορα του Προμαχώνα και της Νυμφαίας, στη Βουλγαρία.

Η Σερβία συγκαταλέγεται στις πέντε χώρες, πέραν των κρατών-μελών της ΕΕ, στις οποίες η χώρα μας ανοίγει τα σύνορα. Στους επισκέπτες από τις χώρες αυτές δεν θα επιβάλλεται καραντίνα μιας εβδομάδας.

«Θα σταματήσουμε σταδιακά τους περιορισμούς στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, πριν από το άνοιγμα στις 14 Μαΐου», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Τουρισμού στο Reuters, ζητώντας να μείνει ανώνυμος.

Από τη Σερβία με πιστοποιητικό εμβολιασμού

Ο πρέσβης Ντούσαν Σπασόγεβιτς ανέφερε επίσης ότι οι ταξιδιώτες από τη Σερβία θα πρέπει να φέρουν πιστοποιητικό εμβολιασμού το οποίο θα έχει εκδοθεί από επίσημη σερβική αρχή ή αρνητικό PCR τεστ, όχι παλαιότερο των 72 ωρών. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι και η συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF, 24 ώρες από το ταξίδι στην Ελλάδα, ανέφερε στο Tanjug ο πρέσβης Ντούσαν Σπασόγεβιτς.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης κατά την επίσκεψή του στο Βελιγράδι στις 29 Μαρτίου ανήγγειλε το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σύνορα, κατ' εξαίρεση, για τους πολίτες της Σερβίας πριν από το Πάσχα, με δεδομένο ότι ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού της Σερβίας έχει ήδη εμβολιαστεί. Ο κ. Θεοχάρης διευκρίνισε τότε ότι το άνοιγμα των συνόρων για τους Σέρβους θα λειτουργήσει πιλοτικά για την εξαγωγή συμπερασμάτων πριν από την επίσημη έναρξη της θερινής σεζόν.
 

Πηγή: iefimerida.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ