«Ανοησίες» βλέπει η Ρωσία στις καταγγελίες του Hνωμένου Βασιλείου
Η ανακοίνωση σε οξύ τόνο απαντά σε δελτίο Τύπου του βρετανικού ΥΠΕΞ κατά το οποίο η Μόσχα απεργάζεται την «εγκατάσταση φιλορώσου ηγέτη» στο Κίεβο και την επιβολή «κατοχής» στην Ουκρανία.
«Η παραπληροφόρηση που διασπείρει το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας αποτελεί ακόμη μια απόδειξη ότι οι χώρες μέλη του NATO, των οποίων ηγούνται οι αγγλοσάξονες, κλιμακώνουν τις εντάσεις γύρω από την Ουκρανία», ανέφερε σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, καλώντας το ΗΒ να «σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες, να σταματήσει να διασπείρει ανοησίες».
Η ανακοίνωση σε οξύ τόνο απαντά σε δελτίο Τύπου του βρετανικού ΥΠΕΞ κατά το οποίο η Μόσχα απεργάζεται την «εγκατάσταση φιλορώσου ηγέτη» στο Κίεβο και την επιβολή «κατοχής» στην Ουκρανία.
Νωρίτερα χθες Σάββατο, η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας, η Μαρία Ζαχάροβα είπε πως η Μόσχα αναμένει περαιτέρω στρατιωτικές και άλλες προκλήσεις από δυτικές χώρες και από την Ουκρανία ενόψει των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κορωνοϊός-Μεξικό: 51.368 κρούσματα και 364 θάνατοι
- Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας αναβάλλει τον γάμο της λόγω των μέτρων για την Όμικρον
- Ινδία: 333.533 κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο