Άνθισαν και φέτος, οι κερασιές στην Ιαπωνία

Δεκάδες επισκέπτες σταματούν για να φωτογραφίσουν τα λευκά και ροζ άνθη, κάνοντας βαρκάδες σε λίμνες και απολαμβάνοντας το υπέροχο θέαμα

Η εποχή για τις ανθισμένες κερασιές στην Ιαπωνία έφτασε και για μια ακόμα χρονιά, αποτελεί πηγή γοητείας, έμπνευσης και αμύθητης ομορφιάς.

Κάθε Μάρτιο, δεκάδες επισκέπτες υποδέχονται στο Τόκιο τον καλό καιρό και σταματούν, για να φωτογραφίσουν τα λευκά και ροζ άνθη, κάνοντας βαρκάδες σε λίμνες όπου έχουν πανοραμική θέα.

Την περασμένη άνοιξη, με την εξάπλωση του κορωνοϊού, οι αξιωματούχοι έσπευσαν να περιορίσουν την πρόσβαση σε μέρη, όπου συνήθως γιορτάζονται οι ανθισμένες κερασιές, παρά την πολιτιστική τους σημασία.

Ωστόσο φέτος, το κοινό επέστρεψε να απολαύσει το υπέροχο θέαμα.

Οι ανθισμένες κερασιές της Ιαπωνίας βρίσκονται σε περισσότερες από 1.000 τοποθεσίες σε όλη τη χώρα, επομένως είναι δύσκολο να επιλέξει κάποιος, το καλύτερο μέρος.

Στις ψυχρότερες περιοχές της Βόρειας Ιαπωνίας, η εποχή των ανθισμένων κερασιών εμφανίζεται συνήθως αργότερα από ό,τι στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Sakura στην περιοχή Tohoku οι κερασιές άνθισαν τις τελευταίες ημέρες, ενώ τα τελευταία άνθη κερασιάς που θα ανοίξουν στη χώρα αναμένεται να είναι εκείνα στο Χοκάιντο, προς τα τέλη Απριλίου.

Από τις ανθισμένες κερασιές της Ιαπωνίας
Δύο επισκέπτες που απολαμβάνουν τις ανθισμένες κερασιές
Από τις ανθισμένες κερασιές της Ιαπωνίας
Πλήθος κόσμου για μια βόλτα στο Τόκιο, με το υπέροχο θέαμα
Από τις ανθισμένες κερασιές της Ιαπωνίας
Δεκάδες οι επισκέπτες που φωτογραφίζουν τα λευκά και ροζ άνθη των κερασιών
Από τις ανθισμένες κερασιές της Ιαπωνίας
Αρκετοί επισκέπτες απολαμβάνουν τις κερασιές, κάνοντας βαρκάδες στις λίμνες

 

Πηγή: lifo.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ