Απάντηση Έλον Μασκ για «επίθεση ρομπότ» στo Tesla Gigafactory

Newsroom
Newsroom

Φοβερά δυσαρεστημένος, έστειλε την απάντησή του για την ιστορία του ατυχήματος.

Μια ιστορία που συνέβη πριν από δύο χρόνια εμφανίστηκε ξανά πρόσφατα και έκανε τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Πρόκειται για ένα περιστατικό της Tesla στo Giga factory, κατά τη διάρκεια του οποίου ένας εργαζόμενος τραυματίστηκε από μια μηχανή.

Φοβερά δυσαρεστημένος, έστειλε την απάντησή του για την ιστορία του ατυχήματος.

Παρά το γεγονός ότι το περιστατικό συνέβη και πράγματι ο εργαζόμενος τραυματίστηκε (έχει αναρρώσει πλήρως από τότε), υπάρχουν δύο ζητήματα που ο Μασκ επισήμανε.

Πρώτα απ ‘όλα, δεν του άρεσε το γεγονός ότι η ιστορία ξέσπασε τώρα, παρόλο που το περιστατικό συνέβη πριν από δύο χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, δεν του άρεσε το γεγονός ότι αρκετές ιστοσελίδες δεν διευκρίνισαν ότι το περιστατικό συνέβη το 2021 και όχι σήμερα.

Και το άλλο που δεν του άρεσε είναι το γεγονός ότι ορισμένες ιστοσελίδες ανέφεραν ότι το περιστατικό αφορούσε το ρομπότ Optimus της Tesla.

Στην πραγματικότητα, το περιστατικό αφορούσε ένα αυτοματοποιημένο βιομηχανικό ρομπότ που κατασκευάστηκε από την Kuka, το οποίο χρησιμοποιείται από πολλές επιχειρήσεις και εταιρείες, και όχι αποκλειστικά και μόνο για τα αυτοκίνητα.

 

Υπάρχει μια ιστοσελίδα με την οποία ο Μασκ ήταν ιδιαίτερα θυμωμένος, επειδή χρησιμοποίησαν μια φωτογραφία του Optimus σαν κεντρική εικόνα κεφαλίδας, για να υπονοήσουν ότι το ρομπότ της Tesla μπορεί να ήταν εμπλεκόμενο στο περιστατικό.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη με τον Andrew Ross Sorkin της NY Times, αναφέρθηκε σε διάφορα ζητήματα, από τον αποκλεισμό διαφημιστών από το X, μέχρι τη σχέση αγάπης-μίσους με τις ρυθμιστικές αρχες.

Πηγή: thecars.gr

 

Δείτε επίσης

Ρομπότ της Tesla επιτέθηκε σε μηχανικό – Πάτησαν το κουμπί έκτακτης ανάγκης

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ