Απεβίωσε Επίσκοπος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που είχε προσβληθεί από την Covid-19

Απεβίωσε Επίσκοπος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας που είχε προσβληθεί από την Covid-19

Ο Επίσκοπος του Βάλιεβο Μιλούτιν, ο οποίος είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό, απεβίωσε σήμερα ανακοινώθηκε από το νοσοκομείο «Dragisa Misovic» στο Βελιγράδι όπου νοσηλευόταν. Ο 71 ετών επίσκοπος βρέθηκε θετικός στην Covid-19 πριν από δέκα ημέρες. Θετικοί στον ιό βρέθηκαν και δύο ιερείς που συλλειτουργούσαν με τον Επίσκοπο Μιλούτιν. Η Επισκοπή του Βάλιεβο, στην ανακοίνωση που εξέδωσε τότε, ανέφερε: «Ο Επίσκοπος προσεβλήθη από τον κορονοϊό καθώς, ως άξιος ποιμένας, επισκέπτονταν και λειτουργούσε στην επαρχία του, όπως ακριβώς για πενήντα χρόνια υπηρετούσε τον Θεό και το γένος».

Σήμερα το πρωί κατέληξε και μία γυναίκα που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της πόλης Νόβισαντ. Έτσι ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό στη Σερβία έφτασε τους 15. Μέχρι εχθές το απόγευμα στις 15:00 (τοπική ώρα) τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Σερβία ανέρχονταν σε 741.

Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούλιν ανακοίνωσε σήμερα ότι βρέθηκαν θετικοί στην Covid-19 εννέα στρατιώτες οι οποίοι υπηρετούσαν στα βόρεια σύνορα της χώρας και είχαν έρθει σε επαφή με επαναπατρισθέντες πολίτες της Σερβίας. Άλλοι 642 στρατιώτες, που ήρθαν σε επαφή με φορείς της νόσου, τέθηκαν προληπτικά σε καραντίνα, ανέφερε ο Βούλιν.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ