Απίστευτο κι όμως αληθινό: Τρένο ταξίδευε επί 1,5 ώρα χωρίς μηχανοδηγό

Newsroom
Newsroom

Τουλάχιστον τέσσερις εργαζόμενοι τέθηκαν προσωρινά σε αργία

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στη βόρεια Ινδία όταν τρένο ταξίδεψε χωρίς μηχανοδηγό επί περίπου μιάμιση ώρα από τον σταθμό Καθούα μέχρι το σημείο, όπου σταμάτησε στην περιφέρεια Χοσιαρπούρ του κρατιδίου Παντζάμπ. Μάλιστα η τυφλή πορεία του καταγράφηκε σε βίντεο.

«Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους ο μηχανοδηγός και ο βοηθός του αποβιβάστηκαν και μόλις έγινε αυτό το τρένο άρχισε να κυλάει. Δεν μπορούσαν να ανέβουν πάνω του» ανέφερε ο διευθυντής του υπουργείου Σιδηροδρόμων Τζαμού και Κασμίρ στο CNN. 

Τουλάχιστον τέσσερις εργαζόμενοι τέθηκαν προσωρινά σε αργία.


 

Πώς το σταμάτησαν
Το τρένο τελικά ακινητοποιήθηκε σε μια ανηφορική διαδρομή και με τη χρήση φρένων έκτακτης ανάγκης και την τοποθέτηση λίθων στις ράγες για να αποτραπεί ένα μεγάλο δυστύχημα. Ευτυχώς ουδείς τραυματίστηκε και το τρένο σταμάτησε.

Σημειώνεται ότι, το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ινδίας, ένα από τα μεγαλύτερα του κόσμου, κατασκευάστηκε πριν από τουλάχιστον 160 χρόνια επί βρετανικής αποικιοκρατίας. Σήμερα το χρησιμοποιούν περίπου 11.000 τρένα καθημερινά καλύπτοντας μεγάλες αποστάσεις στην πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη.

Πηγή: ethnos.gr

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ