Απόρρητα έγγραφα, χειρόγραφα και φωτογραφίες: Όσα κατάσχεσε το FBI από την έπαυλη του Τραμπ

Newsroom
Newsroom

Στη δημοσιότητα το ένταλμα έρευνας του Τραμπ και η λίστα με όσα κατάσχεσαν οι πράκτορες του FBI από την έπαυλή του στη Φλόριντα

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Μέρικ Γκάρλαντ επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι ομοσπονδιακοί πράκτορες ερεύνησαν την έπαυλη του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Φλόριντα και μια μέρα αργότερα με διαταγή του ομοσπονδιακού δικαστή δίνεται στη δημοσιότητα το ένταλμα της έρευνας και η λίστα με όσα κατάσχεσαν οι πράκτορες του FBI.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, στο αίτημα του προς τον δικαστή Μπρους Ράινχαρτ για την έκδοση του εντάλματος που προηγήθηκε της έρευνας, ανέφερε πως είχε λόγους να πιστεύει ότι ο Τραμπ ενδεχομένως να είχε παραβιάσει τον νόμο περί κατασκοπείας, ο οποίος απαγορεύει την κατοχή ή τη μετάδοση πληροφοριών για την εθνική ασφάλεια.

Σύμφωνα το ένταλμα, το FBI πήρε συνολικά 20 κούτες που περιλαμβάνουν διαβαθμισμένα αλλά «άκρως απόρρητα» κυβερνητικά έγγραφα, ντοσιέ με φωτογραφίες και χειρόγραφες σημειώσεις του πρώην προέδρου των ΗΠΑ. Ανάμεσα στα έγγραφα υπάρχουν σημειώσεις για τη χάρη που απέδωσε ο Τραμπ στον στενό σύμμαχο του, Ρότζερ Στόουν, ενώ σε άλλο έγγραφο περιέχονται πληροφορίες σχετικά «με τον πρόεδρο της Γαλλίας».

 

Ολόκληρη η λίστα των κατασχεθέντων εγγράφων: 

fbi-trump

fbi-trump

fbi-trump

Υπενθυμίζεται ότι πράκτορες του FBI, πραγματοποίησαν την Δευτέρα, 8 Αυγούστου, έφοδο στην ιδιωτική οικία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στο Μαρ-α-Λάγκο του Παλμ Μπιτς της Φλόριντα.

Εάν επιβεβαιωθούν οι αποκαλύψεις ότι ο Τραμπ διατηρούσε στην κατοχή του «άκρως απόρρητα» έγγραφα, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ θα βρεθεί αντιμέτωπος με μεγάλα νομικά προβλήματα.

«Άκρως απόρρητο» (Top Secret) είναι το υψηλότερο επίπεδο διαβάθμισης και αφορά τις πιο σημαντικές πληροφορίες για την εθνική ασφάλεια. Συνήθως, τέτοια έγγραφα φυλάσσονται σε ειδικές κρατικές εγκαταστάσεις.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ