Αυστραλίας: «Η έμπρακτη αγάπη προς τον πλησίον, απάντηση και στη μάστιγα των ναρκωτικών»

Αυστραλίας: «Η έμπρακτη αγάπη προς τον πλησίον, απάντηση και στη μάστιγα των ναρκωτικών»
Newsroom
Newsroom

Μήνυμα Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

Σημειώνοντας την καθοριστική συμβολή που έχουν στην αντιμετώπιση της τρέχουσας πανδημίας η αγάπη προς τον πλησίον, η συμπόνια και η αλληλεγγύη, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος επισημαίνει πως αυτές ακριβώς οι αξίες θα πρέπει να καταστούν οδοδείκτης για την αντιμετώπιση όλων των σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων της εποχής μας, συμπεριλαμβανομένης της μάστιγας της εξάρτησης από ναρκωτικές ουσίες.

Ο Σεβασμιώτατος, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, απευθύνει έκκληση προς όλους να δείξουν έμπρακτα την αγάπη τους, επιζητώντας την κοινή πορεία με τον πλησίον προς την «καλή αλλοίωση» της θεία χάριτος. «Έχουμε χρέος να μην αδιαφορούμε για τους αδελφούς μας που βρίσκονται σε κρίσιμα σταυροδρόμια και αμφιταλαντεύονται για την πορεία τους. Να μην αγνοούμε όσους έχουν ήδη παγιδευτεί και δοκιμάζονται. Να μην γυρίζουμε την πλάτη σε εκείνους που πορεύονται προς το μέρος μας, διασχίζοντας το δύσβατο μονοπάτι της επιστροφής από τα ναρκωτικά», τονίζει μεταξύ άλλων.

«Να βαστάξουμε ο ένας τον άλλο και να βαδίσουμε από κοινού προς την “καλή αλλοίωση”», επισημαίνει στο μήνυμά του ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Μακάριος, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί στην πρωτοβουλία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας για ίδρυση και λειτουργία δύο Κέντρων Απεξάρτησης, εκφράζοντας την προσδοκία να ολοκληρωθεί σύντομα ο σχεδιασμός αυτός, ώστε «να παραδώσουμε στην ελληνική Ομογένεια και στην ευρύτερη αυστραλιανή κοινωνία δύο καταφύγια ζωής, αληθινής ζωής, που θα αποτελέσουν ισχυρά αναχώματα απέναντι στον επελαύνοντα εφιάλτη των εξαρτήσεων από ναρκωτικές ουσίες».

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ