Β. Κορέα : Στην Ουάσιγκτον ο διαπραγματευτής για το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ

Β. Κορέα : Στην Ουάσιγκτον ο διαπραγματευτής για το πυρηνικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ

Πραγματοποιείται μόλις μερικά 24ωρα από την ανατίναξη του κοινού γραφείου επικοινωνίας με τη Νότια Κορέα, στην οποία προέβη η Βόρεια Κορέα

Ο Λι Ντο-χουν που έχει την ευθύνη για τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας στη Σεούλ θα έχει σήμερα συνομιλίες με αξιωματούχους στην Ουάσινγκτον, μετά την κλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο που προκλήθηκε από την ανατίναξη του γραφείου συνδέσμου, αλλά και τις απειλές της Πιονγιάνγκ για την ανάληψη στρατιωτικής δράσης.

Η επίσκεψη του διαπραγματευτή στην Ουάσινγκτον δεν ανακοινώθηκε, ενώ πραγματοποιείται μόλις μερικά 24ωρα από την ανατίναξη του κοινού γραφείου επικοινωνίας με τη Νότια Κορέα, στην οποία προέβη η Βόρεια Κορέα. Το κτίριο αυτό βρισκόταν στην πόλη Κεσόνγκ, στη συνοριακή γραμμή με τη Νότια Κορέα.

Η Πιονγιάνγκ διακήρυξε με τον τρόπο αυτό, τον τερματισμό του διαλόγου με τη Νότια Κορέα, ενώ ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην επανατοποθέτηση στρατιωτικών δυνάμεων σε περιοχές των συνόρων, σε αντίθεση με τα προβλεπόμενα από τη συμφωνία ειρήνης του 2018 μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών.

Γίνε ο ρεπόρτερ του CRETALIVE

ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ